XS
SM
MD
LG
XL
 • Арткурс: Основно ръководство по живопис

Арткурс: Основно ръководство по живопис

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Саймън Дженингс
  Година на издаване:2006
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 188
Арткурс представлява практическо ръководство за начинаещи и по-напреднали художници, което има за цел да вдъхнови творчеството им и да ги запознае с изразните средства, материалите за рисуване, техниките и пособията в живописта. Превъзходно илюстрирана и оформена, тази настолна книга обобщава напътствията, съветите и професионалния опит на съставителите, за да ви накара да запретнете ръкави, да разпънете триножник и да започнете да рисувате.

Структурата на Арткурс напомня една истинска художествена академия, с множество различни ателиета, отворени за посетители. Във всяко ателие, или раздел от книгата, се устройват семинари на разни теми и редица професионални художници предават ценния си опит, като практически демонстрират разнообразни техники за създаването на живописни творби.

Раздел I, наречен "Откъде да започна?", ви дава нагледна възможност да се ориентирате в началото, да почерпите вдъхновение и идеи по отношение на видовете обекти за живописване - натюрморти, цветя, пейзажи, фигурални и абстрактни композиции.

Раздел II, озаглавен "Какво да нарисувам?", представлява основната част на книгата, в която художници от световна величина споделят творческия си опит, поднасят полезни съвети и разясняват различни живописни техники. Двадесет и петте демонстрации ви насочват стъпка по стъпка и ви предоставят възможността да получите един вид индивидуално обучение в "художествената академия", като посещавате различни лекции и практически упражнения на най-разнообразни теми според това какво бихте искали да нарисувате. Проектите са внимателно градирани по сложност и ви позволяват постепенно да развиете самочувствието и потенциала си на творци.

Раздел III се нарича "Какво трябва да знам?" и съдържа информация за основните изобразителни материали, пособия и техники за живописване, като например смесването на цветовете, начините за използване на различните четки, видовете живописни ефекти и повърхности.
Допълнителна информация
Автор
 • Саймън Дженингс
 • Поредица
 • Автор Саймън Дженингс
  Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 188
  Размери 0.740kg (26cm x 22cm)
  Категория Книги /  Изобразително изкуство /  История и теория на изкуството / 
  Код: 0145.042-2
  ISBN/Barcode: 9789549436198
  Производител: AT PUBLISHING
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Кратка история на Европа
      „Кратка история на Европа” е разказ за величие и падение. И за ново възражда..
   3.94

  Цена: 24.90 лв

  Може да ви интересува
  История на българското изобразително изкуство
      „История на българското изобразително изкуство” e ненаписаната книга на го..
   4.60

  Цена: 58.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка