XS
SM
MD
LG
XL

Социология, Политика

За сравнение (0)


Руско-украинската война

Цена: 39.00 лв

Живях при диктаторите на ХХ век

Цена: 16.99 лв

Путин, войната и ние

Цена: 22.00 лв

Епохата на автократите

Цена: 19.90 лв

В очакване на Путин

Цена: 20.00 лв

Тоталитаризмът - Хана Арент, Ерик Вьогелин, Реймон Арон

Цена: 20.00 лв

Израелското лоби и външната политика на САЩ

Цена: 23.00 лв

Японската геополитика от древността до днес

Цена: 26.90 лв

Наши хора по класификацията на БКП

Цена: 30.00 лв

Войните на Путин. От Чечения до Украйна

Цена: 29.90 лв

Произходът на тоталитаризма

Цена: 45.00 лв

Не на войната

Цена: 17.95 лв

Съвременни френски философи за спорта

Цена: 20.00 лв

Хиатус

Цена: 24.00 лв

Политиката

Цена: 45.00 лв

Показани са 1 до 16 от 596 (38 страници)

Видове политика? 

Политиката се дели на няколко вида в зависимост от функцията, която изпълнява. Спрямо различните сфери тя може да бъде: военна, научно-техническа, икономическа, социална и др. Според мащаба й тя може да се раздели на вътрешна и външна, а докато при определянето на съдържанието и характера й: прогресивна, научно-обоснована, рекреационна, волунтаристична. Тя може да бъде също държавна политика, организационна, регионална и политика на глобалното общество спрямо субектите й. Тук можем да прибавим и кохезионната политика, която има за цел да приложи мерки за политическо сближаване между два отделни единици, например кохезионната политика на Европейския съюз.  

Кои политици ще останат завинаги в историята? 

В политическия елит от миналото и настоящето се открояват личности като Уинстън Чърчил, Михаил Горбачов, Маргарет Тачър, Никита Хрушчов, Ленин., Сталин, Джордж Вашингтон, Джон Кенеди, Бил Клинтън, Нелсън Мандела, Ейбрахам Линкълн, Бенито Мусолини, Адолф Хитлер, Фидел Кастро, Доналд Тръмп, Барaк Обама, Ангела Меркел, Владимир Путин, Рузвелт и други. Към тези личности можем да изведем и няколко управляващи, които ще останат в българската памет и история: Тодор Живков, Стефан Стамболов, Бойко Борисов, Александър Стамболийски,, Андрей Ляпчев, Георги Първанов, Иван Костов и др.

Какво е социология? 

Социологията е наука за човешкото поведения, тя изучава създадените социалните взаимоотношения, общности и групи, какво е довело до тяхното създаване, както и проследяване на закономерности в тези отношения. Обект на изследване на тази дисциплина е също човекът като личност, разглеждан обаче в рамките на общността и обществото. 
Известни социолози са: 
  • Карл Маркс; 
  • Емил Дюркем; 
  • Ноам Чомски;
  • Макс Вебер;
  • Гюстав Льобон; 
  • Наоми Клайн;
  • Иван Кръстев; 
  • Цветан Тодоров и др. 

Защо booktrading.bg

Използвайки сайтът на Буктрейдинг можете лесно и удобно да проверите наличността на даден артикул, независимо дали искате да го закупите от физическа книжарница, или бихте желали да го поръчате онлайн. Тук ще намерите разнообразна литература на достъпни цени. Консултантите на Booktrading са професионалисти и отговорно се отнасят при евентуални проблеми и възникнали затруднения, колебания и питания. Потърсите ги онлайн чата или на посочения телефон, ако имате нужда от помощ. 
 

Повече
Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка