XS
SM
MD
LG
XL
 • Кратка история на Европа

Кратка история на Европа

 • Цена(при On-Line покупка): 24.90 лв
3.91 (129 ratings by Goodreads)

    „Кратка история на Европа” е разказ за величие и падение. И за ново възраждане от всяко пепелище.

    Малцина биха повярвали, че е възможно вековната история на Европа да бъде разказана в един кратък том. Но Саймън Дженкинс се справя блестящо с това предизвикателство със своята ерудиция и умение да отсява най-важното от безбройните възможни истории за разказване.

    От Древна Гърция и могъщата Римска империя, през Тъмните векове, Ренесанса и епохата на революциите, та до Просвещението и повратния за континента XX век, започнал с ужасите на двете световни войни, но продължил с безпрецедентен период на мир и постепенно обединение в немислим досега съюз. Историята на съвременните европейски държави е сложна и изпълнена с насилие, но в това противоборство се изграждат и основите на цялата съвременна западна цивилизация.

В хронологичен и ясен ред са проследени основните събития в европейската политическа, икономическа, военна и културна история, изследвани са в детайли основните периоди, големите империи, сблъсъците, които променят границите и предначертават бъдещето за векове напред.

    Същевременно по завладяващ начин са описани хората, които са създавали историята – като Юлий Цезар, Карл Велики, Жана д’Арк, Наполеон и Уелингтън, а също и хора на мисълта и изкуството като Аристотел, Леонардо да Винчи, Шекспир и други.

    „Кратка история на Европа” е истински триумф на историческия разказ – опрян на коректна фактология и работа с извори, но завладяващ като добре написан роман. Защото истинската игра на тронове се корени точно в европейската история.

Допълнителна информация
Автор
 • Саймън Дженингс
 • Поредица
 • Автор Саймън Дженингс
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Твърда
  Преводач Деян Кючуков
  Страници 336 + 32 цветни
  Размери 0.630kg (25cm x 25cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история / 
  Код: 033.2522
  ISBN/Barcode: 9789542828648
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка