XS
SM
MD
LG
XL

Природа

Подкатегории

За сравнение (0)


Алманах. Природните богатства на България

Цена: 39.99 лв

55 планински кътчета от България

Цена: 14.99 лв

 Науката и духовните практики

Цена: 15.00 лв

Живот с нулев отпадък в България

Цена: 15.90 лв

Произходът на (почти) всичко

Цена: 14.01 лв

Диворастящи цветни растения

Цена: 6.90 лв

Дърветата

Цена: 6.90 лв

Фотографски определител на птиците в Европа

Цена: 6.95 лв

Показани са 1 до 11 от 11 (1 страници)

Вие сте любител на природата и искате да научите множество интересни факти за животните и растенията около вас? Или сте орнитолог, който се интересува от специализирана литература и фотографии на птици? При нас ще намерите различни енциклопедии и специализирана литература по зоология, ботаника и биология на достъпни цени. 

Природа обхваща голяма част от това, което ни заобикаля. Тя включва всичко, което не е създадено от ръката на човека – физическия свят на живата и неживата природа, както и различните процеси и явления, които променят земната материя и енергия. Живата и неживата природа съществуват в хармонично съзвучие, което благоприятства успешното просъществуване на единичните организми. В неживият свят се включват водата, слънцето и водата например, докато в живия се включват съществата, които дишат, хранят се, размножават се и растат. 

Флора 

Флората обхваща всички видове растителни организми, които се срещат на дадена територия за определен период от време. Различни фактори, оказали влияние върху Земята и нейното развитие, рефлектират върху биоразнообразието, което с което сме запознати днес.  

Фауна 

Терминът „фауна“ включва животинските видове, които обитават определена територия. Животинското царство е изключително разнообразно, то се класифицира според произхода и структурата на животинските видове.   

Климатични пояси 

Климатът представлява дългогодишен режим на времето, индивидуален за всяка територия спрямо географското ѝ местоположение, който се проследява от метеоролозите чрез изследване не редица фактори. Съществуват различни методи за класифициране на климатичните пояси, но най-широко използване е тази на Алисов, според която поясите с разпределят на: 
  • Полярен; 
  • Субполярен; 
  • Умерен; 
  • Субтропичен; 
  • Тропичен; 
  • Субекваториален; 
  • Екваториален. 

Защо да купите от booktrading.bg 


Сайтът на Буктрейдинг Ви позволява лесно и удобно да проверите наличността на дадено издание независимо, дали искате да го закупите от наша физическа книжарница, или бихте желали да го поръчате онлайн. Консултантите на Booktrading се отнасят професионално и отговорно към възникнали проблеми и затруднения, не се колебайте, да ги потърсите, ако имате нужда от помощ.

Повече
Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка