XS
SM
MD
LG
XL
 • Великите филми, които никога няма да гледате

Великите филми, които никога няма да гледате

 • Цена: 30.00 лв
  3.75 (1 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Саймън Бронд
  Година на издаване:2020
  Език: Български
  Корица: Мека
  Преводач:Павел Иванов
  Страници: 256

    Какво пречи на един филм, който има всички качества да спечели рекорден брой оскари, да види бял свят? Защо амбициозният „Ленинград“ на Серджо Леоне пропада само дни преди началото на снимките? Кой спира „Калейдоскоп“ на Алфред Хичкок? Какво не позволява на странния „Рони Ракетата“ на Дейвид Линч да бъде заснет? Ще разберете от тази книга.
Един филм може да има легендарен режисьор, качествен сценарий, най-страхотния актьорски състав, но притесненията на студиото продуцент, ограниченията в бюджета или творчески сблъсъци – заедно или поотделно – могат да му попречат да се случи. Дори когато снимките вече текат, събитията извън снимачната площадка могат да попречат да продължи напред, тоест снимките може да спрат и никой никога да не види вече заснетия материал. Тази книга разплита в детайли споровете, скандалите и съдбоносните събития, които обричат на забрава някои от най-великите филми, които така и не са създадени.
Ще прочетете за незавършени филми на Орсън Уелс, Федерико Фелини, Стивън Спилбърг, Тери Гилиъм и много други; тя разказва историята на легендарни несъздадени шедьоври, разплита причините да се окажат в ничията земя на „ада на развитието“, както и оценява шансовете им въобще някога да бъдат завършени и пуснати по екраните.

Саймън Бронд е автор на книгата за неуспешния опит на Алехандро Ходоровски да адаптира за голям екран „Дюн“ на Франк Хърбърт през 1975 г. Той е англичанин, който живее в Лос Анджелис. В продължение на 10 години е редактор и автор в Empire – водещото списание за кино в Обединеното кралство. Има многобройни публикации в издания като вестниците The Sunday Times, The Observer, както и в списанията Q и Time Out.

Допълнителна информация
Автор
 • Саймън Бронд
 • Поредица
 • Автор Саймън Бронд
  Година на издаване 2020
  Език Български
  Корица Мека
  Преводач Павел Иванов
  Страници 256
  Размери 0.429kg (16cm x 23cm)
  Категория Книги /  Хоби /  Свободно време / 
  Код: 0311.00626
  ISBN/Barcode: 9789545155345
  Производител: MILLENIUM
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Пътешествие като на кино
      Още от древността актьорите са разказвачите на истории. В наши дни и откакто..
   3.06

  Цена: 14.01 лв

  Един живот за киното
  Великите произведения на изкуството често са породени от велики мечти. Едва 9-годишен, Жан-Жак Ано з..
   4.50

  Цена: 5.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка