XS
SM
MD
LG
XL
 • Великият Гетсби
  -20 %
 • Великият Гетсби

Великият Гетсби

 • Цена(при On-Line покупка): 19.90 лв 15.99 лв
  Промоцията е валидна за онлайн поръчки до изчерпване на наличността и не се комбинира с други отстъпки
3.92 (8 ratings by Goodreads)

    Гетсби вярваше в зелената светлина - онова блажено бъдеще, което ни се изплъзва година след година. Сега то ни убягва, но нищо... Утре ние ще тичаме по-бързо, ще простираме ръце още по-далеч... И едно прекрасно утро...
    Тъй се борим с вълните - кораби срещу течението, неизменно отнасяни в дълбините на времето.

    Романът се развива по време на бурните години на 20. век в Америка и е разказана от името на Ник Карауей, човек от заможно семейство, който търси своето място под слънцето след завръщането си у дома след приключването на Първата световна война и търси своето професионално поприще като продавач на облигации. Гетсби, от друга страна, е изключително богат и използва своето богатство, за да прави изключително великолепни партита всеки уикенд, в които присъства целият град. Въпреки това, никой не е виждал домакина и неговото лице не е познато на никого от гостите. Гетсби обаче има тъмна тайна за своето минало, която разкрива как е станал толкова богат, както и историята на дълбока похот, продиктувала неговите необичайни действия.

    „Велиякият Гетсби“ има много общи страни с Ромео и Жулиета“, но въпреки това е много повече от любовна история.
    The Guardian


    Американският писател Ф. Скот Фицджералд (1896-1940) се издига като летописец на джазовата епоха. Роден в Сейнт Пол, Минесота, Фицджералд прекъсва следването си в Принстънския университет, за да се присъедини към американската армия. Успехът на първия му роман „Отсам рая“, го прави незабавна знаменитост.

    Неговият трети роман - „Големият Гетсби“ е високо ценен, въпреки проблемите на автора с алкохолизма и психичното заболяване на съпругата му. Фицджералд почива през 1940 г. преди да завърши последния си роман „Последният магнат“, но успява да си спечели посмъртно признание като един от най-известните и обичани писатели в САЩ.

Допълнителна информация
Автор
 • Ф. Скот Фицджералд
 • Поредица
 • Автор Ф. Скот Фицджералд
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Американска
  Оригинално заглавие The Great Gatsby
  Серия Vintage Classics
  Страници 205
  Размери 0.320kg (13cm x 20cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна класика /  Най-продавани  /  Луксозни издания /  Книги. /  Време за класика /  Любими романи / 
  Код: 145.260
  ISBN/Barcode: 9786197430158
  Производител: AT PUBLISHERS
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка