XS
SM
MD
LG
XL

Нежна е нощта

 • Цена(при On-Line покупка): 19.99 лв

    „Великият Гетсби беше майсторска работа, но Нежна е нощта е изповед.
    Ф. Скот Фицджералд

    С този шедьовър Фицджералд отново ни потапя в бляскавите години на джаза, не забравяйки да постави акцент върху пагубната сила на парите и начина, по който те съсипват любовта и брака на двама души. „Нежна е нощта“ проследява трагичната романтична история  на младата актриса Розмари Хойт и стилната американска двойка Дик и Никол Дивър - действието на романа се развива на Френската Ривиера в края на 20-те години на миналия век.

    Понякога човек трябва да е безпощаден. Всички заслужаващи уважение хора са безмилостни към самите себе си.“ 

    Блестящият млад психиатър Дик е не само съпруг, но е и лекар на Никол - нейното богатство му позволява да живее по начин, който е нетипичен за него и му носи голям брой облаги, но нарастваща сила на нейното богатство над живота му все повече подчертава пагубното падение на Дик.  Пищните тържества на Ривиерата, парижките салони, шикозните летни и зимни курорти стават ежедневие за тях, но помежду им се зараждат проблеми, които застрашават хармонията в техния брак.Дик е обезпокояван от постоянните грижи за псичихическото състояние на Никол и физическото привличане към Розмари Хойт, от безгрижния начин на живот и факта, че кариера му е в застой.

    „Когато се отдалечаваш от една мъка, струва ти се, че трябва да минеш обратно всички болезнени стъпки, които са те довели до нея.“ 

     Ф. Скот Фицджералд ни увлича в едно задълбочено изучаване и наблюдение над човешкия характер и повежда читателя в едно неповторимо пътуване през годините на блясъка и разкоша - „Ерата на джаза“.  Франсис Скот Фицджералд е един от най-великите американски писатели, чиито творби са любими на множество читатели по света. Неговите историите и героите, които ни представя, впечатляват с уникален изказ и проникновени слова, докосващи човешката душа. Читателят лесно може да се припознае в личностите, чиято съдба се разкрива пред очите му. 

Допълнителна информация
Автор
 • Ф. Скот Фицджералд
 • Поредица
 • Автор Ф. Скот Фицджералд
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Американска
  Оригинално заглавие Tender Is the Night
  Серия AT - Vintage Classic
  Страници 510
  Размери 0.500kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза /  Световна класика /  Луксозни издания /  Книги. / 
  Код: 145.248
  ISBN/Barcode: 9786197430141
  Производител: AT PUBLISHERS
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка