XS
SM
MD
LG
XL
 • Пътят към просветлението

Пътят към просветлението

 • Цена: 16.00 лв
  3.33 (6 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Далай Лама
  Година на издаване:2013
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 296
Негово светейшество Далай Лама, Тензин Гяцо, е роден през 1935 г. в селско семейство в североизточен Тибет. На двегодишна възраст той е разпознат като превъплъщение на предшественика си, Тринадесетия Далай Лама. Най-известният будистки лидер пътува из целия свят и навсякъде красноречиво и убедително говори в името на религиозната търпимост, добрината, състраданието, уважението към околната среда и преди всичко, световния мир. Живее в Дхарамсала, Индия.

Джефри Хопкинс вече десет години е преводач и интерпретатор на Далай Лама. Будистки учен и автор на повече от четиридесет книги и преводи, той е почетен професор по тибетология и будизъм в Университета на Вирджиния.


В книгата си „Пътят към просветлението“ Негово светейшество Далай Лама прави задълбочено изследване на основите на будизма, предоставяйки на читателите достъпен и практически подход към вековните въпроси: Как да се освободим от страданието? Как да постигнем трайно щастие и покой?

Позовавайки се на традиционните будистки медитативни практики и на примери от днешния изпълнен с проблеми свят, той ни предлага упражнения стъпка по стъпка, които да подпомогнат духовното ни развитие, както и показатели, бележещи напредъка ни. Следвайки духовните практики, очертани в книгата, можем да се научим как да заменим негативните чувства с положителни нагласи и да поемем по пътя, водещ към по-извисено състояние – и вътре в себе си, и в големия свят.

Изпъстрена с примери от личния живот и преживяванията на Далай Лама – посветил се на учението мислител, политически лидер и носител на Нобелова награда за мир – книгата „Как да постигнем просветление“ дава на читателя цялата мъдрост, подкрепа, наставления и вдъхновение, които са му необходими, за да постигне пълноценен духовен живот.

Това е забележителна и вдъхновяваща книга, която ще бъде приятно четиво за хора от всякакви вероизповедания. Независимо от своето ниво на духовното развитие, читателите ще бъдат запленени от изпълнените с любов и прямота думи на Далай Лама.
Допълнителна информация
Автор
 • Далай Лама
 • Поредица
 • Автор Далай Лама
  Година на издаване 2013
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 296
  Размери 0.270kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Езотерика и духовни учения /  Духовни учения /  Източна мъдрост / 
  Код: 0007.00531
  ISBN/Barcode: 9789544745967
  Производител: КИБЕА
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Книгата на радостта
  През април 2015 г. архиепископ Туту пътува до дома на Далай Лама в Дхарамсала, Индия, за да отпразну..
   4.37

  Цена: 19.95 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка