XS
SM
MD
LG
XL
 • Министерство на храната

Министерство на храната

 • Цена: 34.99 лв
  4.14 (14 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Джейми Оливър
  Година на издаване:2013
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Страници: 360
Ако сте мислили, че никога няма да се научите да готвите, то повярвайте ми, че благодарение на тези рецепти, придружени с богат снимков материал, съвсем скоро ще сътворите някои много вкусни ястия. Усвояването на такова основно умение – като приготвянето на хубава храна – ще промени живота ви, защото ще спестите пари, ще се забавлявате много и вие, семейството и приятелите ви ще започнете да се храните по-здравословно. Всеки може да се научи да готви.
А веднъж щом се научите да готвите, защо да не предадете новите си умения и на близки и приятели? Започнете още днес: научете рецепта и я ПРЕДАЙТЕ НАТАТЪК!

Какво е Министерство на храната?

По време на Първата световна война и малко след това съществувал сериозен недостиг на храна и мнозина гладували. Затова, когато избухнала Втората световна война, правителството знаело, че трябва да се предприеме нещо, за да се избегне това да се случи отново, и така основало Министерство на храната. То било създадено по две основни причини: да се подсигури достатъчно храна навсякъде и да се запознае обществото с ползите от правилното хранене, за да са всички здрави и годни за военна служба. Служителите от Министерството на храната били изпратени при хората – на работните им места, във фабриките, в аристократичните клубове, на местните пазари. И това било постигнато просто като мобилизирали хиляди жени, които можели да готвят, а след това ги разпратили по всички краища на страната, за да предават знанията и уменията си на обществото. Така хората се научили как да използват хранителните си дажби правилно, а това подобрило начина им на хранене и качеството им на живот.
Жалко е, че жестоката война става причината хората да обърнат внимание на здравето си, но в наши дни сме изправени пред съвременна война с влошаващото се здраве и увеличаващия се процент на затлъстяване на населението. Въпреки рецесията и големия брой кредити, всички трябва да се научим да приготвяме обикновена, питателна, икономична, вкусна и здравословна храна. И веднъж придобили тези знания, трябва да ги предадем нататък – на семейството, приятелите и колегите си, за да разширим кръга.


Какъв е планът?

В книгата „Министерство на храната“ авторът посочва, че иска всеки от нас да се ангажира лично с инициативата предай нататък, като обещае да научи по една рецепта от всеки раздел. Той препоръчва да ги усъвършенстваме у дома, а след това да ги предадем нататък, като научим още поне двама човека (за предпочитане дори четирима) да ги приготвят. За успеха на тази инициатива е необходимо да накараме хората да обещаят, че те на свой ред ще предадат нататък наученото.


Защо е необходимо да предадем нататък?

Истината е, че в момента върлува една от най-сериозните епидемии, свързани с храненето. Но този път тя не е свързана с недостига на храна, а с прекомерната консумация на вредни храни. Важно е да се вземат спешни мерки!
Качествената храна и добрите хранителни навици не са белег за изтънченост, всеки може да се храни добре, независимо от бюджета, с който разполага, но само ако умее да готви.
Допълнителна информация
Автор
 • Джейми Оливър
 • Поредица
 • Автор Джейми Оливър
  Година на издаване 2013
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 360
  Размери 1.300kg (26cm x 20cm)
  Категория Книги /  Кулинария /  Храни / 
  Код: 002.1458
  ISBN/Barcode: 9789542612681
  Производител: ХЕРМЕС
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Салати. Джейми & приятели
  Поредицата „Джейми и приятели“ включва тематични кулинарни книги със специално подбрани рецепти от ш..
   

  Цена: 11.95 лв

  Суперхрани всеки ден
  Най-известният готвач в света представя вкусни ястия за здраве и щастие! В „Суперхрани всеки ден“..
   4.10

  Цена: 34.95 лв

  Рецепти с 5 съставки
      Бързи и лесни рецепти от Джейми Оливър!    Джейми Оливър..
   

  Цена: 34.95 лв

  Може да ви интересува
  Всички мои рецепти (юбилейно издание)
      Поемете на едно невероятно гастрономическо пътешествие с готвача на Тодор Жи..
   

  Цена: 19.99 лв

  Тефтерът на баба
      Шеф Светлана Илиева, популярно и обичано лице от телевизионния екран, пред..
   

  Цена: 24.95 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка