XS
SM
MD
LG
XL
 • Генетика и хранене. Историята на човешкия апетит

Генетика и хранене. Историята на човешкия апетит

 • Автор:Джайлс Йоу
  Година на издаване:2020
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 368

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 05.03.2024
   до краен адрес: 05.03.2024 - 07.03.2024

Защо всички дебелеем? Защо някои хора са по-гладни от други? Кои биологични сили движат хранителното ни поведение? Защо много от популярните диети са подвеждащи и дори опасни?

На фона на епидемията от затлъстяване днес сме свидетели на бум от модни диети и „експерти“ по здравословно хранене. В социалните мрежи се вихрят дезинформация и псевдонаука, а авторите и идеолозите на какви ли не хранителни режими стават все по-богати. Позовавайки се на най-новите научни открития и на собствените си генетични изследвания в Кеймбриджкия университет, д-р Джайлс Йоу, генетик с над двайсетгодишен опит в областта на затлъстяването, се заема със задачата да ни помогне да излезем от този омагьосан кръг.

В книгата „Генетика и хранене“ той изследва биологичните основи на затлъстяването и по един достъпен и увлекателен начин обяснява как гените влияят на хранителните ни навици, на метаболизма и на теглото ни. В същото време проследява сложните взаимодействия между гените и околната среда, разказвайки ни дългата история на храната и на човешкия апетит. Д-р Йоу ни повежда на едно увлекателно пътешествие в света на модните диети, в което се срещат наука, неоспорими доказателства и много полезни и любопитни факти за храната, калориите и хранителните мании на съвременния свят. Запознава ни с авторите на някои от тези диети, анализира маркетинговите похвати и безсмислените съвети на гурутата по хранене, като в края на краищата развенчава много от митовете за здравословното хранене.


Има ли полза от палеодиетата? Пречистват ли наистина детоксикиращите програми? Вредно ли е месото? Панацея ли е чистото растително хранене? Има ли смисъл от сляпото броене на калориите? Какво стои зад безглутеновата мания? Коя е една от най-здравословните диети? Каква е истината за „алкалния начин на живот“? Защо повечето диети се провалят в дългосрочен план и какви са рисковете за здравето, свързани с някои от тях? Записана ли е перфектната диета в гените ни?

Отговорите на тези и много други въпроси ще научите от „Генетика и хранене“. Една увлекателна и изключително полезна книга, която всеки трябва да прочете. Всички факти, от които се нуждаете, за да установите здравословни взаимоотношения с храната и да откриете диетата, подходяща точно за вас.


„Рядко се среща книга, написана от учен от световна класа, която е едновременно информативна и забавна. Джайлс не само се заравя дълбоко в науката за затлъстяването, но честно и с голяма прецизност разобличава много от най-глупавите модни диети.“

д-р Майкъл Мозли


Една книга против диетите, на която можете да се доверите.

„Дейли Експрес“

Допълнителна информация
Автор
 • Джайлс Йоу
 • Поредица
 • Автор Джайлс Йоу
  Година на издаване 2020
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 368
  Размери 0.552kg (15cm x 23cm)
  Категория Книги /  Медицина, Здраве /  Медицина за всеки / 
  Код: 0836.00036
  ISBN/Barcode: 9786197316391
  Производител: ГНЕЗДОТО
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Протоколът Хашимото
  „Живеем в силни времена на възвръщане на здравето и самолекуване. Болестта на Хашимото доказва в епи..
   4.08

  Цена: 28.00 лв

  40 мита за здравето и храненето
      Научен подход към някои елементарни въпроси    Когато въ..
   4.00

  Цена: 17.99 лв

  Чудото колаген
      Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло и е от критично ..
   3.85

  Цена: 15.95 лв

  Компас на храненето
  Кой е най-здравословният начин на хранене? Вредни ли са въглехидратите? Да избягваме ли мазнините?..
   4.50

  Цена: 17.95 лв

  Имунитетът атакува
  Защо организмът се саморазрушаваВсичко за автоимунните болестиИмунната система е наш основен защитни..
   

  Цена: 16.99 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка