XS
SM
MD
LG
XL
 • Добри мъже

Добри мъже

 • Цена: 23.90 лв
  3.91 (171 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Артуро Перес - Реверте
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 624
За първи път в този свой роман Артуро Перес-Реверте е един от героите, чиито приключения читателят следи със затаен дъх.

В най-новото внушително произведение на майстора на интелектуалния трилър Артуро Перес-Реверте, “Добри мъже”, действието, развиващо се в навечерието на Френската революция, започва с дуел на разсъмване, в най-добрите традиции на „романите на плаща и шпагата”.
Но тъй като става дума за автор като Перес-Реверте, оттук нататък повествованието освен динамика и напрегнатост придобива и характерната за прочутия испанец плътност и задълбоченост, представяйки панорамна гледка към онази епоха – време на потисничество и мракобесие, белязано от кървав терор, но и от светлината на Просвещението.
Конфликтът между старото и новото е представен в разказа за пътешествието на двама членове на Испанската кралска академия, „двамина добри мъже”, както гласи цитатът от автентичен мемоар на академията от епохата - изпратени от Мадрид в Париж с поръчение да закупят за нуждите на библиотеката прочутата енциклопедия на Дидро и Д’Аламбер, току-що появила се на пазара и вече забранена в Испания и гледана с лошо око от Инквизицията.
Много са тези, които искат да попречат на „добрите мъже” да се доберат до енциклопедията, символ на Просвещението, но има и други, които биха искали тя на всяка цена да стигне до Испания.
Несъмнено пътят на двамата ще бъде изпълнен с приключения и опасности, а пътят на читателите из страниците на тази книга ще достави удоволствие на онези, които харесват Перес-Реверте и ще му спечели нови почитатели.
Интересен детайл от книгата е фактът, че Артуро Перес-Реверте въвежда за първи път самия себе си като герой в свой роман.

„Артуро Перес-Реверте предлага на читателя майсторско съчетание между история и фикция, което носи безотказна наслада всеки път.“
Таймс

„Джон льо Каре среща Габриел Гарсия Маркес – феновете на Артуро Перес-Реверте се увеличават главоломно с всяка следваща негова книга.”
Уол Стрийт Джърнъл
Допълнителна информация
Автор
 • Артуро Перес - Реверте
 • Поредица
 • Автор Артуро Перес - Реверте
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 624
  Размери 0.514kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Исторически романи / 
  Код: 0087.00243
  ISBN/Barcode: 9789543652105
  Производител: ЕДНОРОГ ЕООД
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Кенилуърт
      През 2021 се навършват 250 години от рождението на сър Уолтър Скот, един о..
   3.67

  Цена: 21.90 лв

  Сътворението (луксозно издание)
      Най-емблематичната книга на Гор Видал в ново луксозно издание за ценители.Ра..
   4.22

  Цена: 35.00 лв

  Клеопатра
  „Клеопатра“ от Георг Еберс – прочут египтолог и романист – с право се нарежда сред най-продаваните в..
   3.18

  Цена: 19.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка