XS
SM
MD
LG
XL
 • Вампири, гундураци, върколаци

Вампири, гундураци, върколаци

 • Автор:Красимир Мирчев
  Година на издаване:2022
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 48

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 14.12.2023
   до краен адрес: 14.12.2023 - 16.12.2023

От прастари времена ги е имало. Изпълзявали са от хралупите, свирали са се в пещерите, таели са се под прага на дома, в кладенеца, беснеели са нощем по пътища и дворове. Хората са се погаждали с тях, знаели са как се шие риза за змея, кога се оставя паничка с жито пред иконата на свети Харалампи (господаря на чумата), къде да се намери росен, та да се пренощува под него. Лоши и добри, те са придружавали българина от люлката до гроба, той ги е усещал, познавал ги е още от приказките край огнището. И така до наши дни. Кои са, какви са? От тази книга ще научите.

За автора

Красимир Мирчев е преводач от френски език и писател. Работи като главен редактор на сп. „Панорама“ и като редактор в издателствата „Профиздат“ и „Труд“. През 1997 г. получава специална награда на Съюза на българските писатели. Мирчев превежда и представя на българската публика автори като Маргьорит Юрсенар, Албер Камю, Ромен Гари, Емил Чоран и Мишел Турние. За превода си на „Фламандски легенди“ от Шарл дьо Костер, издаден през 1988 г., Мирчев е вписан в Почетния списък на наградата „Ханс Кристиан Андерсен“ през 2000 г.

За художника

Виктор Паунов е български художник. През 1984 г. завършва Националната художествена академия, където в момента е ръководител на катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“. През годините участва многократно в общи и групови изложби в страната и чужбина, като прави и много самостоятелни. От началото на кариерата си досега в сътрудничество с различни издателства има проектирани графични дизайни и илюстрации за повече от 2000 книги и други печатни издания, в това число 50 издания за деца и юноши. Някои от множеството отличия, които получава са Наградата на IBBY (Международната организация за литература и книги за деца към ЮНЕСКО) за български илюстратор за деца и Национална награда „Константин Константинов“ за илюстратор.

Допълнителна информация
Автор
 • Красимир Мирчев
 • Поредица
 • Автор Красимир Мирчев
  Година на издаване 2022
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 48
  Размери 0.200kg
  Категория Книги /  Детска литература /  Детски романи / 
  Код: 0398.00578
  ISBN/Barcode: 9786191644940
  Производител: ENTHUSIAST
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка