XS
SM
MD
LG
XL
 • Утопия за реалисти, или по-високи доходи с 5 часа работа дневно и как да ги постигнем
  -30 %

Утопия за реалисти, или по-високи доходи с 5 часа работа дневно и как да ги постигнем

 • Цена(при On-Line покупка): 16.00 лв 11.20 лв
  Промоцията е валидна за онлайн поръчки до изчерпване на наличността и не се комбинира с други отстъпки
 • Автор:Рутгер Брегман
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 240

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 21.05.2024
   до краен адрес: 21.05.2024 - 23.05.2024
Представяли ли сте си идеален свят? Такъв без бедност, тревоги, в който има от всичко за всеки. Утопия, занимавала големите умове на философи, икономисти, историци и държавници в продължение на векове, или реалност, чието време е настъпило?
В своето революционно проучване „Утопията за реалисти“ 30-годишният холандски визионер историкът Рутгер Брегман доказва, че моментът за сбъдването на този идеален свят е дошъл. Книгата „Утопията за реалисти, или по-високи доходи с 5 часа работа дневно и как да ги постигнем“ светкавично става бестселър в родината на автора, преведена е на няколко езика, а правата за разпространение й са откупени в повече от 30 страни. Това е една от онези редки книги, които изненадват и поставят под съмнение всичко, което мислим, че знаем за обществото, икономическите взаимоотношения и собственото си бъдеще. Отвежда ни на удивително пътешествие през историята на утопичното мислене и дава няколко смели, почти гениални идеи как да превърнем недостижимата мечта в реалност. Изкушава ни да мечтаем за по-спокоен и сигурен живот и работа, с която ще се чувстваме по-удовлетворени и творчески настроени.

„Утопия за реалисти“ е дръзко предложение към съвременното общество. Промените, които авторът предлага, се основават на три основни идеи:
въвеждане на универсален и безусловен базов доход, който да се изплаща на всички и да гарантира, че никой не живее под границата на бедността;
по-кратка работна седмица – стигаща до невероятните 15-часа, и гарантираща, че през това време, отпочинали и вдъхновени, служителите и работниците ще са доста по-ефективни;
отворeни границите по целия свят със свободен обмен на хора между всички нации.

Дръзките идеи автора бързо печелят популярност още през 2014 г., когато той прави първите си публикации по темата под формата на статии в интернет. Стратегията му за спасяване от бедността предизвиква изключителен отзвук и Брегман става желан гост на редица икономически форуми. Всяка концепция в неговата книга е подкрепена с любопитни примери: академични проучвания, постулати на известни учени, забавни анекдотични доказателства, конкретни политически проекти и успешни експерименти за справяне с бедността. Сред тях са планът на Ричард Никсън от 1968 г. за въвеждане на базов доход в САЩ и федералния проект в град Дофин, Канада.
На скептиците Брегман заявява, че много от императивите на съвременното право някога са били силно противоречиви и неприемливи предложения, което показва, че колкото и авангардно и скандално да ни звучи нещо днес, то съвсем не е невъзможно, а дори става неизбежно при настъпването на определен критичен момент. Авторът дава за пример премахването на робството, еманципация на жените, декриминализирането на хомосексуалността и ни убеждава да вярваме, че нашето поколение е това, което не просто ще стане свидетел, но и само ще сбъдне неговата Утопия.
Допълнителна информация
Автор
 • Рутгер Брегман
 • Поредица
 • Автор Рутгер Брегман
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 240
  Размери 0.224kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Психология и философия /  Самопомощ, Самоусъвършенстване /  Промоции /  -30% издателство Millenium / 
  Код: 0311.00550
  ISBN/Barcode: 9789545154423
  Производител: MILLENIUM
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Порода: човек. Има ли надежда за спасение?
      Онова, което обединява иначе непримиримите леви и десни политически сили, ..
   4.33

  Цена: 16.80 лв

  Може да ви интересува
  Фабрика за сън
  Готови ли сте да се освободите от безсънието, постоянната липса на фокус и концентрация, да постигне..
   

  Цена: 29.00 лв

  Вярвай!
  От подценявана до неудържима. Готова ли си да повярваш в себе си? Да преодолееш всички бариери и съм..
   

  Цена: 21.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка