XS
SM
MD
LG
XL
 • Уискито на Шакълтън

Уискито на Шакълтън

 • Цена: 17.00 лв
  4.08 (18 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Вячеслав Стоянов
  Година на издаване:2015
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 302
В началото на миналия век Антарктида е само енигма в човешкото въображение, а достигането й е предизвикателство, отправено към абсолютно непознатото. Пионер сред изследователите на Южния полюс, Ърнест Шакълтън оставя отпечатъка си по антарктическите снегове, недокосвани дотогава от човешки крак. Вледеняващата атмосфера и "адските дупки", осеяли ледената повърхност като минно поле, на всяка крачка заплашват да погълнат него и екипажа му. В това вълнуващо време на откривателство смелите изследователи нагазват в дълбоките преспи на силния човешки дух.

В разгара на напрегнатото приключение ниските температури на полюса се повишават от една чудодейна напитка. Шакълтън едва ли някога е подозирал, че името му ще бъде свързвано с алкохол, тъй като самият той рядко го е употребявал. Но капитанското решение да натовари 300 бутилки превъзходно уиски на отпътуващия към неизвестното кораб му отрежда славата на човек с изтънчен нюх, защото някъде между "медицинската" и прекомерната употреба малцовият вкус спасява човека в нечовешки условия.

Британската антарктическа експедиция (1907-1909 г.) донася на света безценни познания за ледения континент, но и оставя своя отпечатък под замръзналата повърхност. Повече от сто години по-късно само шансът ще способства за откриването на 11 изоставени бутилки рядко, отлежало хайландско малцово уиски "Маккинли". Безпрецедентната случайност позволява на една изгубена рецепта с кехлибарен отблясък да се превърне в откритието на века. Невил Пийт ни потапя с такова опиянение в този завладяващ вкус, че по небцето се разлива мекото му, изтънчено парене.
Една смразяваща авантюра там, където ледът се сблъсква с нежния вкус на специалните резерви.
Допълнителна информация
Автор
 • Вячеслав Стоянов
 • Поредица
 • Автор Вячеслав Стоянов
  Година на издаване 2015
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 302
  Размери 0.310kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Пътеписи / 
  Код: 0257.00087
  ISBN/Barcode: 9789549535792
  Производител: ВАКОН
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Експедиция REcycle
  Вячеслав преминава 6000 километра с колелото си в една уникална велоекспедиция по Черно море. В същн..
   

  Цена: 15.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка