XS
SM
MD
LG
XL
 • Уикилийкс - машината която убива тайни

Уикилийкс - машината която убива тайни

 • Цена(при On-Line покупка): 18.00 лв
4.01 (11 ratings by Goodreads)
Коя е машината, която убива тайни?

Развиващите се технологии отдавна позволяват скриването на самоличността онлайн, а поривът на осведомения да разкрие институционалните тайни, да бие камбаната на съвестта или отмъстително да извади мръсното бельо на шефовете си е съществувал винаги. С възхода на интернет и еволюцията на компютрите разпространяването на информация е по-ускорено от

"Уикилийкс" извади на светло нова вселена на разсекретяване чрез криптографско прикриване на издайника, източил шифрованите файлове на агенции и корпорации. Поколения хакери и радикални активисти от САЩ до Балканите от десетилетия усъвършенстват тези технологии, за да заличат световните институционални тайни. "Машината, която убива тайни" е историята на всички идеалисти, анархисти или екстремисти, които показаха какво представлява активизмът и до какви социални промени може да доведе.
Първото по рода си изчерпателно разследване за киберпънковете и историята на мегаизтичанията е дело на разследващия журналист Анди Грийнбърг от сп. "Форбс", специализирал върху технологиите, сигурността и дигиталните граждански права.
Допълнителна информация
Автор
 • Анди Грийнбърг
 • Поредица
 • Автор Анди Грийнбърг
  Година на издаване 2013
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 368
  Размери 0.380kg (23cm x 15cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика / 
  Код: 311.365
  ISBN/Barcode: 9789545152214
  Производител: MILLENIUM
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка