XS
SM
MD
LG
XL
 • Титаните на историята

Титаните на историята

 • Цена(при On-Line покупка): 29.00 лв

    ‌В „Титаните на историята“ Саймън Монтефиоре представя вечната битка между доброто и злото чрез техните най-прочути представители: от Исус Христос до Чингис хан, от Моцарт до Микеланджело, от Шекспир до Айнщайн, от Хенри VIII до Хитлер, от Екатерина Велика до Маргарет Тачър. Личнос­ти, които са изживели своя възход или падение в удивителни драми и приключения. Но те са формирали нашия свят, ще присъстват и в нашето бъдеще. 

    Авторът разказва за царе, императрици, султани и завоеватели, както и за пророци, изследователи, художници, актриси, куртизанки и психопати. При много от тях границата между великото и чудовищното е твърде тънка, защото политическата и творческата гениалност често се базират на амбициозност, егоцентризъм, безпощадност, та дори и лудост в не по-малка степен, отколкото на благоприличие и героизъм. 

    От древни времена през кръстоносни походи и световни войни до XXI век тези завладяващи разкази ни запознават с титаните, които са променили света: героите, които всички трябва да знаем, и историите, които никога не бива да забравяме.

Допълнителна информация
Автор
 • Саймън Монтефиоре
 • Поредица
 • Автор Саймън Монтефиоре
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Британска
  Оригинално заглавие Titans of History
  Преводач Венцислав Венков
  Страници 712
  Размери 0.490kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история / 
  Код: 013.805
  ISBN/Barcode: 9786192430030
  Производител: ПРОЗОРЕЦ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка