XS
SM
MD
LG
XL
 • Тесла: Вълшебникът във война

Тесла: Вълшебникът във война

 • Автор:Марк Дж. Сайфър
  Година на издаване:2024
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Страници: 400

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 26.05.2024
   до краен адрес: 26.05.2024 - 28.05.2024

Този труд, резултат от четиресетгодишните изследвания на Марк Дж. Сайфър, е истинска съкровищница на новаторските идеи на Никола Тесла, един от най-великите гении в историята на човечеството. Въз основа на обилен документален материал книгата предоставя подробна информация и анализ на откритията на изобретателя, които и до днес оказват влияние върху развитието на технологиите и съвременните военни стратегии. Като един от водещите световни експерти по Тесла авторът предлага нов поглед върху неговото оръжие със светлинни частици (популярно също като „лъч на смъртта“). Сайфърподробно и задълбочено проучва публичните и секретните архиви, за да осветли дългогодишните усилия на учения за внедряване на откритието му във военната индустрия на страни като Германия, САЩ, Съветския съюз, Великобритания, Югославия.

„След няколко години ще бъде възможно държавите да се сражават помежду си без армии, кораби или оръдия, а с оръжия, които са много по-страшни и за чието разрушително действие и обхват на практика няма да има граници. Всеки град, на каквото и разстояние да се намира от противника, ще може да бъде унищожен от него и никоя сила на Земята няма да го спре да направи това.“ – Никола Тесла, около 1925 г.

„Тази книга е съкровищница от непубликувани досега подробности за изобретенията на Тесла и личните му отношения с известни личности, учени и бизнесмени от началото на ХХ век.“ –  Тоби Гроц, президент на Международното общество „Тесла“

Допълнителна информация
Автор
 • Марк Дж. Сайфър
 • Поредица
 • Автор Марк Дж. Сайфър
  Година на издаване 2024
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 400
  Размери 0.400kg
  Категория Книги /  Научнопопулярна литература /  Биографии, Автобиографии, Мемоари /  Науки / 
  Код: 0055.93946
  ISBN/Barcode: 9786191953677
  Производител: КНИГОМАНИЯ ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка