XS
SM
MD
LG
XL
 • Тамплиерство и масонство. Част 2

Тамплиерство и масонство. Част 2

 • Автор:Румен Ралчев
  Година на издаване:2013
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Страници: 304

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 25.06.2024
   до краен адрес: 25.06.2024 - 27.06.2024
Вторият том на „Тамилиерство и масонство", наречен „От Ордена на Храма до франкмасонството", е обърнат конкретно към историята на тамплиерите и масоните. Всъщност, тук става дума за поглед към едно вековно сплитане на историческото и легендарното. Историята, разбрана като опит за коректно изследване на отминалите събития на основата на документи и заслужаващи доверие свидетелства. Легендите, разбрани като неудържимо сплитане на факти и фикции, като игра па въображението с дистанциите и с празнотите на времето. Легендата, действаща като механизъм за идентификация, като възможност за сплотяване на общността около забележителни събития и предизвикателно минало.
В историко-легендарен контекст авторът проследява връзките между тамплиерите и масоните. Историята на човечеството е сплитане на предания, в които героите могат да изчезнат и отново да се появят. Героите на смътните истории обикновено имат няколко генезиса, те са наследници на различни традиции, те се деца на едни и същи духовни отци. Именно по отношение па предаваното знание и на пазителските призвания, масонството и тамплиерството се оказват близки, типологически сходни общности. Тази близост е видима, въпреки различните исторически разкази и институционални конфигурации, в които по-нататък двете общности ще бъдат вписвани.
„Тамилиерство и масонство" е книга-ориеитир. Книга, която позволява на незнаещите да знаят повече. Книга, която държи да разруши поне най-вкоравените предразсъдъци. Книга, която има своята кауза и я отстоява с пристрастие.
Допълнителна информация
Автор
 • Румен Ралчев
 • Поредица
 • Автор Румен Ралчев
  Година на издаване 2013
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 304
  Размери 0.580kg (24cm x 16cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Тайни, Загадки / 
  Код: 0438.00077
  ISBN/Barcode: 9789549270440
  Производител: СТАНДАРТ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка