XS
SM
MD
LG
XL
 • Тайните, които не разкрихме

Тайните, които не разкрихме

 • Цена: 24.90 лв
  3.68 (152 ratings by Goodreads)
 • Автор:Лара Прескот
  Година на издаване:2019
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Националност:Американска
  Оригинално заглавие:The Secrets We Kept
  Преводач:Богдан Русев
  Страници: 416

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 23.04.2024
   до краен адрес: 23.04.2024 - 25.04.2024

    В разгара на Студената война две секретарки са изтеглени от машинописния отдел на ЦРУ за участие в оперативна мисия, каквато се случва само веднъж в живота. Задачата им е тайно да измъкнат ръкописа на романа „Доктор Живаго“ от СССР, където никой не смее да го издаде, и да помогнат шедьовърът на Борис Пастернак да бъде публикуван в целия свят. Очарователната Сали Форестър е опитен разузнавач. Тя е превърнала в оръжие дарбата си да използва своята изкусителна привлекателност, за да убеждава могъщи и влиятелни мъже да споделят тайните си с нея. Ирина е начинаеща, но под ръководството на Сали бързо се научава как да се слива с обстановката, незабелязано да пренася и да доставя секретни документи.

    „Тайните, които не разкрихме“ обединява една легендарна любовна история от света на литературата – продължилата цели десетилетия афера между Пастернак и неговата любовница и муза Олга Ивинская, която е била заточена в „Гулаг“ заради него и е вдъхновила образа на Лара в „Доктор Живаго“ – с разказа за две жени, посветили живота си на невероятни шпионски интриги. Действието се пренася от удобната дача на Пастернак край Москва до нечовешките условия на живот в лагерите, от коридорите на властта във Вашингтон до висшето общество в Париж и Милано.

    „Тайните, които не разкрихме“ улавя един преломен и ключов момент от литературната история и го предава със завладяваща сила на емоциите и изключително внимание към детайлите на епохата. А в центъра на този незабравим дебютен роман е непоколебимата вяра в силата на едно произведение на изкуството да промени света.

Допълнителна информация
Автор
 • Лара Прескот
 • Поредица
 • Автор Лара Прескот
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Американска
  Оригинално заглавие The Secrets We Kept
  Преводач Богдан Русев
  Страници 416
  Размери 0.390kg (15cm x 23cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза /  Исторически романи / 
  Код: 0619.95201
  ISBN/Barcode: 9786191710881
  Производител: ORANGE BOOKS
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка