XS
SM
MD
LG
XL
 • Тайната на златното цвете

Тайната на златното цвете

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Люй Бин
  Година на издаване:2011
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 98
Класически даоистки трактат


Всички свети мъже са си завещавали следното един на друг: нищо не е възможно без съзерцание. Когато Конфуций казва: "Знанието довежда човека до целта", или когато Буда го нарича "Представата на Сърцето", или Лаодзъ казва: "Вътрешна визия", всичко това е едно и също.

Авторът на този знаменит даоистки алхимически трактат, Люй Дунбин, е един от най-известните и най-важни Патриарси от групата на Сиен (Осемте Безсмъртни Даоисти).
Първоначално Люй Дунбин правил научна кариера и бил удостоен с учена степен. По-късно срещнал в планините безсмъртния Джунли Цюан и под негово ръководство започнал да изучава тайните на даоистката магия, изготвянето на магически еликсири, тайните формули на даоистката школа Шанцин, изкуството на Свързването на Слънцето и Луната, обучавал се в бойното изкуство на Магическия меч, както и в изкуството да става невидим.
Джунли Цюан го посветил в тайните на учението на дао и на 50-годишна възраст Люй станал безсмъртен, след което започнал да привлича и обучава ученици, но само достойни хора, които привличали вниманието му с добродетелните си постъпки.

Люй е изобразяван най-често от всички други членове на групата на Осемте Безсмъртни, на живота и делата му са посветени два големи даоистки труда, а светилища в негова чест могат да се намерят в цял Китай.
Допълнителна информация
Автор
 • Люй Бин
 • Поредица
 • Автор Люй Бин
  Година на издаване 2011
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 98
  Размери 0.000kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Езотерика и духовни учения /  Източна мъдрост / 
  Код: 0286.00157
  ISBN/Barcode: 9789543191611
  Производител: ШАМБАЛА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка