XS
SM
MD
LG
XL
 • Световната история накратко

Световната история накратко

 • Цена: 15.90 лв
  3.67 (16 ratings by Goodreads)
 • Автор:Тат Уд, Дороти Ейл
  Година на издаване:2016
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 416

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 17.04.2024
   до краен адрес: 17.04.2024 - 19.04.2024
Най-бързият възможен начин да научите нещо за световната история от времето на първите цивилизации чак до последната дългова криза на нашето време.

Този кратък справочник е най-добрият ориентир в големите събития на световната история. Като се започне от първите цивилизации и се стигне до ерата на средствата за масова информация и социалните медии. В книгата са представени 200 от най-важните събития, движения и личности, които са оказали влияние върху хода на човешката история. Текстът е допълнен с достъпни карти, илюстрации и диаграми. Съдържанието покрива праисторията, първите цивилизации, класическата епоха, Средновековието, Ренесанса, периода на революциите, епохата на империите и времето на ХХ и започналото неотдавна ХХІ столетие.

***

Тат Уд е автор на британската поредица „За времето”, която представя научни, политически и социални аспекти от живота във Великобритания пред американската публика. Той работи в областта на образованието и преподава английски език и история. Публикува множество есета в различни издания.

Дороти Ейл е завършила Харвардския университет с основна специалност държавно управление и втора специалност история. Още като студентка сътрудничи в създаването на книгата „Гражданство, вяра и феминизъм”, а неотдавна бе съавтор и на Тат Уд в поредицата „За времето”.
Допълнителна информация
Автор
 • Тат Уд, Дороти Ейл
 • Поредица
 • Автор Тат Уд, Дороти Ейл
  Година на издаване 2016
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 416
  Размери 0.310kg (12cm x 12cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история / 
  Код: 0055.02153
  ISBN/Barcode: 9786191951192
  Производител: КНИГОМАНИЯ ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка