XS
SM
MD
LG
XL
  • Свещ Frida Kahlo - Mexican Bionico, 220 г.

Свещ Frida Kahlo - Mexican Bionico, 220 г.

  • Наличност: Изчерпано
    Представяме ви специалната серия на Flamingo Candles, посветена и вдъхновена от Фрида Кало и нейния неподражаем стил, изкуство и идентичност. Колекцията е официален лицензиран продукт на Frida Kahlo Corporation.

    Соевата свещ е с уникален плодов мирис, напомнящ на мексиканския десерт Бионико, в който се съчетават освежаващото съчетание от мед, ванилия, праскова, портокал, ананас и лимон. Върху стъкленото бурканче е изобразена неповторимата Фрида Кало.
  • Времетраене на горенето: около 55 часа;
  • Тегло на восъка: 220 г.;
  • Общо тегло: 420 г.
    Соевият восък е естествен продукт, който създаден от възобновяеми източници и горенето на свещите от соев восък не увеличава нивото на CO2 в атмосферата. Свещите горят по-дълго от парафиновите свещи, димят по-малко, а восъкът се почиства много лесно с гореща сапунена вода.

Фрида Кало, родена в началото на 20. век, е известна мексиканска художничка. В ранна детска възраст тя преодолява на пристъп на полиомиелит, а на осемнадесетгодишна възраст е преживяла автобусна катастрофа, която тежко засяга остатъка от живота ѝ. Процесът на възстановяване ѝ помага да открие живописта. Нейният истински талант, умение и изобретателност  е способността ѝ да предаде и представи своя вътрешен свят и най-дълбоки чувства, емоции и мисли посредством своите картини. Бракът ѝ за художника Диего Ривера и връзката помежду им се превръща в една от най-известните и екстравагантни любовни истории. Скоро след това Фрида започна да изгражда собствения си престиж и слава и бързо става световно известна с творбите, личността и екстравагантността си. Фрида разчупва границите на изобразителното изкуство и демонстрира уникалната си визия, създавайки свой собствен стил. Огромната физическа и емоционална болка на Кало изиграва важна роля в живота ѝ; ясно е обаче, че основните елементи в изкуството ѝ са любовта, радостта и страста към живота. Тя проявява голямо постоянство, с което успява да постигане мечтите, въпреки всички неприятности, които преодолява.
Автор
Поредица
Размери 0.300kg
Категория Подаръци  /  Промоции /  Дом и градина /  Frida Kahlo /  Подаръци за всеки /  Свещи и Дифузери / 
Код: 1004.42613
ISBN/Barcode: 1006578542613
Производител: Flamingo Candles
Напиши ревю
Наскоро разглеждани
Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка