XS
SM
MD
LG
XL
 • Свастиката: Най-ранният известен символ и неговите миграции

Свастиката: Най-ранният известен символ и неговите миграции

 • Цена(при On-Line покупка): 20.00 лв
3.91 (1 ratings by Goodreads)
„Свастиката. Най-ранният известен символ и неговите миграции" представлява най-изчерпателното научно изследване на историята и употребата на древния символ на свастиката, което някога е правено.

Авторът й, Томас Уилсън, е бил директор на Департамента по праисторическа антропология на Националния музей на САЩ (сега Смитсониън). Той е участвал в разкопки на индианска надгробна могила в Охайо, където са били открити няколко големи медни свастики. Тази необичайна находка провокира интереса на Уилсън и дава начало на проучването, което впоследствие е описано в тази книга.

Символът на свастиката се появява в Месопотамия и Индия преди повече от 8000 години. Изобилие от артефакти с този символ са открити при разкопките на древна Троя. Появява се също на стотици гръцки керамични предмети от Геометричната епоха, датирани между X и VII век пр. Хр. Употребата на символа от туземните народи по поречията на Мисисипи и Амазонка преди 300 г. сл. Хр. повдига сериозни въпроси за възможно разпространение, дошло от Евразия.

Как и кога обаче това може да се е случило остава неустановено, както и скритото значението на свастиката така и не е било напълно разбрано.
Допълнителна информация
Автор
 • Томас Уилсън
 • Поредица
 • Автор Томас Уилсън
  Година на издаване 2017
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 304
  Размери 0.520kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Тайни, Загадки / 
  Код: 200.1646
  ISBN/Barcode: 9786190100614
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка