XS
SM
MD
LG
XL
 • Спартанците: Епична история

Спартанците: Епична история

 • Цена: 20.00 лв
  3.82 (4 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Пол Картлидж
  Година на издаване:2017
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 260
ПОЛ КАРТЛИДЖ е безспорен авторитет в областта на класическите езици и древната история. Професор по гръцка история и бивш декан на Класическия факултет на Кеймбриджкия университет, Картлидж е автор на множество книги относно Древна Гърция. Неговият специален интерес към Спарта и спартанците го превръща в най-добрия съвременен експерт в тази област.
Великолепната история на Спарта и нейните воини пленява и вдъхновява безброй поколения в продължение на хилядолетия. Спартанците са наши предци, така както и атиняните. Но докато Атина насърчава демокрацията, индивидуализма, културата и обществото, нейният велик съперник Спарта олицетворява милитаризма, тоталитаризма, дискриминацията и бруталния натиск. Безмилостните и самопожертвователни военни обичаи превръщат спартанците в изключително успешна бойна сила. В тази книга, осеяна с биографиите на водещи фигури и основана на тридесетгодишни проучвания, Пол Картлидж ярко документира историята на прогреса и залеза на великата сила на древния гръцки свят - Спарта.

„Картлидж прави повече от всекиго другиго в проучванията за това какво в действителност представлява обществото на спартанците, както и в разбирането на техните идеали и обичаи“
History Today
Допълнителна информация
Автор
 • Пол Картлидж
 • Поредица
 • Автор Пол Картлидж
  Година на издаване 2017
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 260
  Размери 0.410kg (23cm x 16cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Етнология и Фолклор / 
  Код: 0875.00001
  ISBN/Barcode: 9786197357004
  Производител: АШУР ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка