XS
SM
MD
LG
XL
 • Седемдесетте големи загадки на дивата природа
  -0 %

Седемдесетте големи загадки на дивата природа

 • Цена(при On-Line покупка): 60.00 лв 60.00 лв
  Промоцията е валидна за онлайн поръчки до изчерпване на наличността и не се комбинира с други отстъпки
 • Наличност: Изчерпано
 • Година на издаване:2009
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Страници: 304
Разкриване на тайните на нашата планета
Никога досега не сме си давали така ясно сметка за необходимостта да разбираме нашата планета и животът, който съществува на нея. Почти всеки ден четем за или преживяваме лично поголовните промени в околната среда и естествената природа около нас. Но какво наистина знаем за "функционирането" на Земята и на живота? Какво все още не сме научили?

В тази книга над 60 от най-видните световни учени - от Франция и Германия до Италия и Холандия, от Англия и САЩ до Австралия - ни предоставя привилегията да надникнем в техните авангардни изследвания и открития.

Седемте части на книгата разглеждат произхода на нашата планета и на живота; вътрешната и външната дейност на Земята; концепцията и доказателствата за еволюцията; биогеографията и околната среда; растения и животни; поведението на животните; и бъдещето. Пътешестваме от ядрото на Земята до върха на Еверест, от бактериите, живеещи без кислород в най-големите океански дълбини, до удивителния начин, по който пчелите комуникират. Изследваме тайните на придвижването и миграцията на животните, изпитанията на живота в пустинята и по какъв начин многото видове там успяват да съществуват.

Разгледани са изключителен брой проблеми. Дали динозаврите са били топлокръвни? Защо бозайниците властват над света? Кое е най-голямото за всички времена вулканично изригване? Как е еволюирало окото? Защо имаме по пет пръста на ръцете и на краката? Винаги ли полюсите се били покрити със сняг? Единствени животни със съзнание ли са хората? Какво е най-голямото живо същество - кит, секвоя или гъба? И какво ще се случи с климата в бъдеще?

С поразителни илюстрации и изключително актуална, книгата Седемдесетте големи загадки на дивата природа е в най-голяма степен показателна за бъдещето на нашия вид и на планетата.
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Година на издаване 2009
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 304
  Размери 0.000kg (27cm x 21cm)
  Категория Книги /  Научнопопулярна литература /  Науки /  Биология / 
  Код: 0042.00388
  ISBN/Barcode: 9789543202317
  Производител: РИВА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка