XS
SM
MD
LG
XL
 • Раждането на съзнанието

Раждането на съзнанието

 • Автор:Гари Маркъс
  Година на издаване:2009
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 250

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 24.05.2024
   до краен адрес: 24.05.2024 - 26.05.2024
Как незначителен брой гени пораждат сложността на човешката мисъл!

Проектът "Човешки геном" прокара нови следи в медицинската наука и в генетичните изследвания. Знаем, че броени часове след раждането бебетата могат да разпознават лица, да свързват чутото с видяното и да усещат разликата между холандски и японски. Нашите гени ни подготвят да наблюдаваме света; те оформят най-фините подробности в човешкия мозък. Но що се отнася до психологията, удостояваният с множество награди когнитивист Гари Маркъс пише, че "сякаш Уотсън и Крик никога не са се натъквали на ДНК..."

С "Раждането на съзнанието" Маркъс се включва в дебата "природа срещу възпитание" и го променя завинаги. Генетиката не е съдба, но единственият начин да се разбере какъв е приносът на природата, твърди авторът, е да се види какво всъщност правят гените.

Смайващи скорошни разкрития показаха, че геномът е много по-малък, отколкото смятахме преди, и съдържа не повече от 30 000 или 40 000 гени. След това откритие учените полагат усилия да разберат как толкова малко на брой гени може да съдържат инструкциите за изграждането на човешкия мозък, вероятно най-сложното образувание в познатата вселена. Синтезирайки най-новите изследвания със собствените си оригинални открития за детското развитие, Маркъс е първият, който разрешава това привидно противоречие, като описва точно как гените създават безкрайната сложност на човешкото съзнание. Наред с това той разкрива разпространените погрешни схващания за гените и изследва удивителните последици от това изследване за бъдещето на генното инженерство.

" Ако сте се питали какво общо има между гените и съзнанието, това е книга, която свързва двете понятия. Книгата на Маркъс е ясна, очарователна и актуална!..." - Хауърд Гарднър
Допълнителна информация
Автор
 • Гари Маркъс
 • Поредица
 • Автор Гари Маркъс
  Година на издаване 2009
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 250
  Размери 0.620kg (29cm x 20cm)
  Категория Книги /  Науки / 
  Код: 0458.00001
  ISBN/Barcode: 9789549462518
  Производител: ПРОМЕТЕЙ - И.Л.
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка