XS
SM
MD
LG
XL
 • Противодействие на изпирането на пари - Практически наръчници - Том I

Противодействие на изпирането на пари - Практически наръчници - Том I

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Пенчо Станкулов
  Година на издаване:2022
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 268

Изпълнение на задълженията по прилагане на мерките срещу изпирането на пари от задължените субекти в и извън Европейския съюз

Международното и националните законодателства въвеждат редица мерки за предотвратяване използването на финансовата система за изпиране на пари, изпълнявани от съответните задължени субекти и изискващи детайлно познаване на нормативната уредба. Настоящият Том I от поредицата „Противодействие на изпирането на пари – Практически наръчници“ е насочен в помощ на тези субекти, като общата наднационална, международна рамка на мерките и задълженията, транспонирани в съответните национални законодателства, правят книгата приложима и полезна независимо в коя държава, юрисдикция или географска зона задълженият субект извършва дейността си.

В настоящия том са разгледани непосредствените, ежедневни задължения на задължените субекти, как те могат да бъдат изпълнявани, представена е готова схема за оценка на риска от изпиране на пари, която задължените субекти могат да използват, направени са конкретни предложения de lege ferenda, изложени са практически примери и илюстрации. Том I e съсредоточен изключително върху нормативната уредба и нейното изпълнение и приложение.

Значителният обем и сложност на материята налагат публикуването на няколко тома, като в следващите ще бъдат разгледани останалите изисквания на нормативната уредба, както и административнонаказателната отговорност за неспазването ѝ – между другото, завишена в безпрецедентни размери.

Допълнителна информация
Автор
 • Пенчо Станкулов
 • Поредица
 • Автор Пенчо Станкулов
  Година на издаване 2022
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 268
  Размери 0.250kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Юридическа литература / 
  Код: 0033.37445
  ISBN/Barcode: 9789542837992
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка