XS
SM
MD
LG
XL
 • Пред извора на живота

Пред извора на живота

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Спиридон Казанджиев
  Година на издаване:2005
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 264
Поместените тук статии са писани в различни времена, по разни поводи и най-често по настояване на редактора на „Златорог" за страниците на списанието. Макар да носят следите на времето си, те продължават да са близки до интересите ни и днес и аз ги събрах тук заедно, за да ги направя по-достъпни за читателя.
Трудно ми беше да намеря едно заглавие, което да обединява еднакво всички теми. И все пак, ако си послужих със заглавието на една от статиите, това не е случайно: “Пред извора на живота” - ще рече пред извора на първичните витални и рационални сили, които днес, в многообразните прояви на духовния и обществения живот, са изнесени на преден план. Тоя момент, в по-голяма или по-малка степен, се съдържа във всички поместени тук работи и неговото значение навсякъде е особено подчертано.
За един нов поглед върху неща, печатани 10-15 години по-рано, винаги се налагат известни изменения и допълнения. Аз предпочетох да запазя рамката на времето, затова останах при първата редакция на статиите. Дребните, предимно външни, поправки не изменят с нищо техния първоначален вид.
С. К.
София, 1937
Допълнителна информация
Автор
 • Спиридон Казанджиев
 • Поредица
 • Автор Спиридон Казанджиев
  Година на издаване 2005
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 264
  Размери 0.000kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Българска класика / 
  Код: 0009.00252
  ISBN/Barcode:
  Производител: ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка