XS
SM
MD
LG
XL
 • Последната крепост

Последната крепост

 • Цена: 20.00 лв
  4.67 (56 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Владислав Карагеоргиев
  Година на издаване:2019
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Българска
  Страници: 416

    ‌Днес, покрай гръмкия шум на ежегодните чествания, изпълнени с прочувствени речи за триумфа на българското оръжие, гласовете на онези, които извървяха тежкия път на войната, остават нечути. Те отдавна не са сред нас. От тях са ни останали единствено пожълтелите страници на дневници, спомени и писма, показващи истинското лице на суровия войнишки живот и тежката цена на бойната слава.

    „Последната крепост“ е историята на тези хора. Книгата проследява обсадата и щурма на Одринската крепост през Балканската война, така както бяха видени през очите на участниците – от затрупания в заснежените окопи редник

    до командващия многохилядна армия генерал. В продължение на две години авторът събира записки, писма и бележки на над 80 офицери, войници, политици, чуждестранни кореспонденти и граждански лица, а резултатът е в ръцете ви – най-обемната и изчерпателна книга по темата.

    „Последната крепост“ е тук, за да покаже обективно и правдиво хода на събитията, довели до Одринската епопея, както и да разкаже за обикновените хора, понесли мечтата за обединена България на върха на своите щикове. И макар днес дървените кръстове над братските могили отдавна да са изгнили, читателят ще се върне в онази незабравима епоха, изпълнена с героизъм, смърт и най-вече несигурност пред утрешния ден, когато българският народ се отправи на война… и победи.

Допълнителна информация
Автор
 • Владислав Карагеоргиев
 • Поредица
 • Автор Владислав Карагеоргиев
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Българска
  Страници 416
  Размери 0.460kg (17cm x 23cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  История на България /  Военна история / 
  Код: 0850.00046
  ISBN/Barcode: 9786197496161
  Производител: БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка