XS
SM
MD
LG
XL
 • Под купола. Част 1

Под купола. Част 1

 • Цена: 24.00 лв
  4.05 (311 ratings by Goodreads)
 • Автор:Стивън Кинг
  Година на издаване:2010
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 620

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 27.05.2024
   до краен адрес: 27.05.2024 - 29.05.2024
За най-новия си роман „Под купола” Стивън Кинг казва: „Опитал се бях се да напиша книга, сравнима с натискане на педала до дупка. Редакторката го разбра и при всяко мое разколебаване настъпваше крака ми и крещеше (в полетата на ръкописа, както им е обичай на редакторите): „Дай газ, Стив! Дай газ!”

През един безоблачен октомврийски ден над градчето Честър Милс се спуска прозрачен и непробиваем купол и го откъсва от света. Появата му, наблюдавана от един от главните герои Дейл Барбара, е внезапна и неумолима. Човеците могат да докоснат преградата, без да пострадат, но електронните уреди се взривяват в близост до нея. В Честър Милс настъпва апокалипсис. Въздухът започва да се нажежава, а още по-бързо се нажежава политическата атмосфера. Хората, попаднали в капан и заплашени от гладна смърт, изпадат в паника и у тях изплува първичният стремеж за оцеляване... на всяка цена. Оформят се два лагера, предвождани от Дейл Барбара и „тарторът” в Честър Милс – Големия Джим Рени. За Рени куполът е само средство за установяване на пълен контрол. Дейл и Джулия, редакторка в местния вестник, организират съпротивата срещу него. Накратко, авторът отново се връща към темата за извечното противопоставяне на морала и либерализма срещу алчността, корупцията и фундаментализма.

Мнозина критици са склонни да пренебрегват романите на Кинг, което е несправедливо. Той определено не е Марсел Пруст, но не е и автор на романи-еднодневки, които правят фурор и после бързо се забравят. Пример за майсторството му са две изречения от „Под купола”: „Когато до зазоряване оставаха много часове, лошите мисли добиха плът и се раздвижиха. В непрогледната тъма те се превърнаха в зомбита.”
Допълнителна информация
Автор
 • Стивън Кинг
 • Поредица
 • Автор Стивън Кинг
  Година на издаване 2010
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 620
  Размери 0.480kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Криминални романи, Трилъри / 
  Код:
  ISBN/Barcode: 9789544093068
  Производител: ПЛЕЯДА
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Дума Ки
      Провал след провал – животът на Едгар Фриймантъл губи смисъл. По съвет на пс..
   3.95

  Цена: 21.00 лв

  Може да ви интересува
  Под купола. Част 2
  Апокалипсисът е тук и сега! Целият свят е вперил очи в доскоро неизвестното американско градче Че..
   4.08

  Цена: 23.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка