XS
SM
MD
LG
XL
 • Под езика

Под езика

 • Цена: 12.00 лв
  4.53 (10 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Дамян Дамянов
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Страници: 218
Графичният експеримент "Под езика" e посветен на кирилицата. Негов автор е Дамян Дамянов - художник, който работи в областта на плаката, книгата и илюстрацията, пощенската марка, калиграфията...

В "Под езика" Дамян Дамянов изследва и трансформирам познатите ни букви – от абстрактни графични знаци те се превръщат в идеограми. Всяка от тях подсказва или илюстрира по лаконичен начин значението на дадена дума. Думите, обединени под шапката на този проект, са 60.

Подобно на говоримите езици, "Под езика" се обогатява и развива – той започва като графичен експеримент, публикуван във "Фейсбук" през 2016 г. През тази година експериментът прераства в социален благодарение на 60 души – писатели, журналисти, художници, преподаватели и др., поканени от Дамян Дамянов.

Всеки от тях написва определение, интерпретация за някоя от думите. Дефинициите варират от речникови конструкции, афоризми, стихове до много кратки истории и импулсивни словесни реакции.

Колекцията прекроява границите на езика ни, изпъстрен с немалко чуждици, с думи с непреходно значение или такива с променен във времето смисъл, дори собствени имена, превърнали се в понятия.

Участието на личностите, които обясняват всяка от тези думи, илюстрира вавилонския свят на споделянето. В този свят всички разбираме, когато някой е казал нещо. Въпросът обаче е дали всички разбираме едно и също нещо.
Допълнителна информация
Автор
 • Дамян Дамянов
 • Поредица
 • Автор Дамян Дамянов
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 218
  Размери 0.225kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Изобразително изкуство / 
  Код: 033.2327
  ISBN/Barcode: 9789542825326
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Съкровения. Избрана лирика
  КЪМ СЕБЕ СИ Когато си на дъното на пъкъла, когато си най-тъжен, най-злочест, от парещите въглен..
   4.68

  Цена: 18.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка