XS
SM
MD
LG
XL
 • Пеша из Хималаите

Пеша из Хималаите

 • Цена: 21.00 лв
  4.18 (11 ratings by Goodreads)
 • Автор:Левисън Уд
  Година на издаване:2020
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Английска
  Преводач:Мария Демирева
  Страници: 338

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 27.11.2020
   до краен адрес: 27.11.2020 - 29.11.2020

‌Следвайки стъпките на великите изследователи, книгата „Пеша из Хималаите“ на Левисън Уд увлекателно разказва за пресичането на Хималаите.

Вие държите в ръцете си разказът на един от най-добрите съвременни пътешественици и приключенци създаден в стила на класическия пътепис.   Това е изследователско пътешествие по древния Път на коприната към забравеното кралство Бутан, което отвежда Левисън Уд отвъд безопасните туристически маршрути. Защото точно там е скрит истинският свят на Хималаите. По време на своето петмесечно пътешествие той преминава през пет държави и изминава 2700-километра през Покрива на света. Бившият парашутист и офицер от Британската армия се сблъсква с природни бедствия, жестоки екстремисти, номадски пастири, диви животни, бушуващи реки, шамани, има лична среща Далай Лама. 

„Пеша из Хималаите“ е исторя за куража, издръжливостта и добрината на непознатите, която ще събуди във всеки читател един забравен пътешественик. 

„Най-обичаният приключенец на Великобритания…прилича на човек, който ще се изправи очи в очи с опасността и ще понесе много болка, без да оплаква.“  The Times


Левисън Уд е английски изследовател и писател на пълно работно време. По време на десетгодишната си служба в Британската армия е водил експедиции до петте континента и е пътувал в над осемдесет страни. Като фотограф и журналист, той създава истории за хората и културите на отдалечени райони и зони на военни конфликти. За да помогне за осигуряването на достъп до развивашите се икономики, той работи с различни регионални и национални правителствени служби. Левисън Уд е защитник и участник в редица каузи свързани с опазването на дивите животни по света. Член е на Британското кралско географско дружество и на Международния клуб на изследователите. Левисън Уд е роден в Стафордшир, Великобритания на 5 май, 1982 г. Завършва Университета в Нотингам, след което се записва в Британската армия.

Допълнителна информация
Автор
 • Левисън Уд
 • Поредица
 • Автор Левисън Уд
  Година на издаване 2020
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Английска
  Преводач Мария Демирева
  Страници 338
  Размери 0.419kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  География, Туризъм / 
  Код: 257.195
  ISBN/Barcode: 9786197300659
  Производител: ВАКОН
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка