XS
SM
MD
LG
XL
 • Октомврийската революция

Октомврийската революция

 • Цена: 14.90 лв
  3.55 (40 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Дъглас Бойд
  Година на издаване:2017
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 228
Съдържа доклада на комисаря на Уралския съвет Яков Юровски за извършената под негово ръководство екзекуция на цар Николай II и неговите близки.
Точно един век мина от митичния изстрел от крайцера „Аврора”, но дискусиите около Октомврийската революция не са стихвали и за миг. Обявен за най-важното събитие в човешката история от съветската пропаганда, фактите около болшевишкия преврат бяха съзнателно замъглявани и подменяни в продължение на десетилетия. След разпада на СССР историческата истина започна да излиза на бял свят, но все още безброй митове витаят около онези съдбовни дни през 1917 г.
В своята книга Дъглас Бойд излага ясно фактологията на събитията преди, по време и след Октомврийската революция. Той се спира не само на бунтовете в Петроград, свалили вековната царска династия на Романови, но и на ключови теми като изпращането на Ленин в Русия в запечатан вагон и щедрото финансиране на болшевиките с немски пари. Тези пари са използвани за най-мощната пропагандна кампания за времето си, която прави възможно превземането на властта със сила от малобройната радикална болшевишка партия.
Лидерите на тази „народна революция” са всичко друго, но не и работници, нито руснаци – Ленин е дисидент от татарски произход, Троцки е украински евреин от буржоазно семейство, Сталин е грузинец и агент на царската тайна полиция „Охранка”, който така и не се научава да говори правилно руски. И все пак точно последният успява да се пребори за абсолютната власт над огромна част от планетата.
Проследени са военните действия на руска територия през Първата световна война и въоръжената съпротива срещу болшевиките, в която се включват както чужди сили, така и много руснаци, които се съпротивляват докрай срещу новосформираната Червена армия.
Подкрепена с множество документи и цитати от авторитетни изследвания, „Октомврийската революция” е книгата, от която може да научите истината за началото на една от най-големите трагедии в историята на човечеството.
Допълнителна информация
Автор
 • Дъглас Бойд
 • Поредица
 • Автор Дъглас Бойд
  Година на издаване 2017
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 228
  Размери 0.372kg (23cm x 16cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история / 
  Код: 0033.02256
  ISBN/Barcode: 9789542824091
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Конспирацията "Кремъл"
  Хората смятат, че агресивната стратегия на Путин е създала нова Студена война, която след нападениет..
   

  Цена: 24.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка