XS
SM
MD
LG
XL
 • Огледало

Огледало

 • Цена(при On-Line покупка): 7.00 лв
Фараонка с руска душа, южна страст и балкански инат!
Родена на 21 април. Убедена е, не е зодия „Овен".

Оля Ал-Ахмед е известен преводач от арабски и руски език. Специалист по PR и Протокол. Говори свободно английски, арабски, руски и испански.
Завършила е Арабска филология с втора специалност английски в СУ „Климент Охридски". Специализира съвременна арабска литература и език в Дамаск. Има магистърски степени по Здравен мениджмънт и PR.
По майчина линия е с руски корени - внучка на руски белогвардейски генерал от Ростов на Дон и украинска графиня от Полтава. По бащина е - с „фараонска" кръв - ну-бийка - суданка. Родена и израснала в България. Майка на две момчета, свикнала по мъжки да се бори с трудностите в живота.
Оля Ал-Ахмед първа открива факта за ареста на българските медици в Либия. Нейна заслуга е преводът на Либийския наказателен кодекс и обвинителния акт срещу медиците само за една нощ. Автор на Българо-арабски медицински разговорник и на редица статии и публикации за билингвизма и проблематиката на „смесените" бракове. Превеждала е на много видни личности и държавни глави. Телевизионните зрители я познават като преводач и участник в различни телевизионни предавания и в няколко филма на големия екран, като „Демонът на Империята", „Рали", „Миграцията на Паламуда" и др.
Ако трябва да опише себе си с три думи, те са: работа, огън, тигрица. Творчеството е единственото нещо, което я крепи, лекува и възражда.
Оля пише от малка. Прописва на руски - езика, на който се говори в семейството й. Умее да се изразява в стихотворна форма и на двата езика.
„Огледало" е първата й стихосбирка. Какво точно я подтиква да я напише - любовта и ли омразата, страданието и болката или радостта и авантюрата?! Или може би понесената обида!?
Едно е сигурно - всичко е искрено и ще продължи!
Допълнителна информация
Автор
 • Оля Ал-Ахмед
 • Поредица
 • Автор Оля Ал-Ахмед
  Година на издаване 2012
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 102
  Размери 0.150kg (21cm x 15cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Поезия / 
  Код: 001.1847
  ISBN/Barcode: 9789544790363
  Производител: ДЕМАКС АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка