XS
SM
MD
LG
XL
 • Обичай себе си, без значение кого си

Обичай себе си, без значение кого си

 • Цена: 14.00 лв
  3.64 (29 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Ева-Мария Цурхорст
  Година на издаване:2019
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Немска
  Преводач:Владимир Мечкаров
  Страници: 352

    От книгата ще научите какво ви пречи да живеете щастливо с избрания партньор, как да престанете да попадате в едни и същи капани в отношенията си и защо търсенето на идеалния партньор е безплодно, докато не обикнете себе си.

    Всичко е резултат от личен опит, както и от опита на хилядите двойки, на които авторката вече е помогнала. 

    „Ако чувствате, че любовта е преминала и отношенията са станали напрегнати, това все още не е повод да планирате развод или да се оставяте на течението“, смята Ева-Мария Цурхорст, изключително популярен в Германия и по целия свят психотерапевт. „Като начало се опитайте честно и обективно да прецените какво всъщност вие (а не вашите родители, обществото или приятелите) очаквате от тези отношения, и разкажете за стремежите си на партньора си.“

    Тази книга е адресирана към съпрузи със стабилизирани, но престанали да носят удовлетворение отношения, към тези, които са на ръба на развода или са се оказали в мрежите на любовния триъгълник. Тя ще бъде полезна за партньори, отдалечили се един от друг, почувствали се измамени или изоставени. Човек, който търси пътища за оздравяване на взаимоотношенията, но не се решава да се обърне към психотерапевт или има неудачен опит при такова общуване, ще намери в книгата много полезни съвети.

    „В съзнанието на повечето хора господства устойчивата представа за идеалния човек: красив, силен, умен, добър, мил и образован – стотици „приятни във всяко отношение“ образи, които ние се стремим да срещнем в реалния живот. При това представите за идеала зависят от средата, в която е възпитаван „мечтателят“. Този, който за един изглежда принц, за друг е истинско чудовище. Ние постоянно сравняваме своя партньор със закрепения в нашето съзнание образ – и ако нещастникът не отговаря на идеала, ние, без много да му мислим, го причисляваме към жабите или чудовищата.


Истинската любов живее по съвсем различни закони. Например родителите безусловно и дълбоко обичат чедото си. Дори когато понякога то се превръща в ревящо капризно чудовище, на нито един нормален родител не му минава мисълта да го лиши от ореола на „принц“.

Допълнителна информация
Автор
 • Ева-Мария Цурхорст
 • Поредица
 • Автор Ева-Мария Цурхорст
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Немска
  Преводач Владимир Мечкаров
  Страници 352
  Размери 0.360kg (13cm x 20cm)
  Категория Книги /  Психология и философия /  Самопомощ, Самоусъвършенстване / 
  Код: 664.093
  ISBN/Barcode: 9789543761807
  Производител: ЖАНУА 98
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Преходът към себе си
  В тази книга Хули Леонис ни повежда на най-важното пътешествие в живота на всеки един човек – преход..
   4.25

  Цена: 11.99 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка