XS
SM
MD
LG
XL
 • Новите положения при обществените поръчки

Новите положения при обществените поръчки

 • Цена(при On-Line покупка): 38.40 лв

 • Промени в правната уредба
 • Централизирана електронна платформа
 • Практика на КЗК и на ВАС
 • Нормативен текст

    През ноември 2018 година Законодателят прие и обнародва съществени изменения и допълнения в Закона за обществените поръчки. Промените бяха доразвити и конкретизирани с измененията в Правилника за прилагане на ЗОП от февруари 2019 година.

    Тази книга е посветена на промените в правната уредба на обществените поръчки в периода от 2016 до 2019 година.

    Основен акцент в изложението са споменатите изменения и допълнения в ЗОП и в правилника за прилагането му, които влизат в сила от 1 март 2019 година. Изчерпателното и подробно представяне на новите положения ще позволят на читателя по-задълбочено да усвои правните разпоредби и да съобрази своята дейност с тях.

    Съществена част от книгата е посветена на изцяло новата централизирана електронна платформа, чрез която от 1 ноември 2019 година ще се извършва както възлагането, така и подаването на оферти за обществени поръчки. Обяснени са правните аспекти на използването на платформата, както и действията, които трябва да извършват възложителите и участниците в обществените поръчки.

    Систематизирано и хронологично е представена практика на Комисията за защита на конкуренцията и на Върховния административен съд, която ще стане актуална и след влизане в сила на новата правна уредба. 

    В приложение са публикувани актуализираните текстове на Закона за обществените поръчки и на правилника за прилагането му.

    Комплексният характер на съдържанието, задълбоченият анализ и разработените практически подходи за прилагане на правната уредба - дело на авторитетни специалисти, превръщат тази книга в истински пътеводител в усвояването и прилагането на новата правна уредба на обществените поръчки.

    Целева аудитория: Експертните екипи на държавни ведомства, общини, предприятия и консултантски къщи; юристи, счетоводители и финансисти.

Допълнителна информация
Автор
 • Мариана Кацарова, Емилия Петкова, Цветелина Попова, Весела Андонова
 • Поредица
 • Автор Мариана Кацарова, Емилия Петкова, Цветелина Попова, Весела Андонова
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Българска
  Страници 696
  Размери 0.420kg (17cm x 23cm)
  Категория Книги /  Закони, Сборници /  Юридическа литература / 
  Код: 429.176
  ISBN/Barcode: 9789546082640
  Производител: ТРУД И ПРАВО
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка