XS
SM
MD
LG
XL
 • Нищетата на славата

Нищетата на славата

 • Цена: 18.00 лв
  4.09 (18 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Ървинг Стоун
  Година на издаване:2004
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 712
"Нищетата на славата” хвърля светлина върху еднa от емблематичните фигури в историята на изкуството – потайния, скромен Камий Писаро. Уникален творчески талант, той е член на бунтарския кръг художници, наречени по-късно Френските импресионисти. Романът на Ървинг Стоун е пъстро платно, върху което е изобразен духът на Европа от XIX век. След детството си на Антилските острови, Писаро заминава за Париж, за да учи изобразително изкуство и там попада под влиянието на Коро и Барбизонската школа. Той развива собствен уникален стил, който скандализира изкуствоведи и критици и му отрежда нерадостната съдба на вечно отхвърлян и неразбран творец. Детайлно и образно Ървинг Стоун ни води през изпитанията сполетели Писаро и съпругата му Жюли, бедността и нищетата, които така и не унищожават духа и силата на непризнатия новатор в изкуството.


“Нищетата на славата” е портрет не само на Камий Писаро, но и на набиращата популярност школа на импресионистите и тяхната борба за признание. Ървинг Стоун разплита съдбата на противоречиви и гениални личности като Мане, Моне, Сисле, Дега, Реноар, Сезан, Гоген, Мари Касат, Берта Моризо, Ван Гог.


Също като романите “Гръцкото съкровище” и “Страстите на разума”, “Нищетата на славата” е мащабна творба за велики хора и епохи. История за изстрадания жизнен път на вдъхновен творец, чиято четка е подчинена на ритъма на сърцето му, личност, създала и опазила една от най-ярките тенденции в изкуството.
Допълнителна информация
Автор
 • Ървинг Стоун
 • Поредица
 • Автор Ървинг Стоун
  Година на издаване 2004
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 712
  Размери 0.937kg (24cm x 16cm)
  Категория Книги /  Изобразително изкуство /  Биографии, Автобиографии, Мемоари /  Биографии / 
  Код: 0201.00028
  ISBN/Barcode: 9549395057
  Производител: ЕРА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка