XS
SM
MD
LG
XL
 • На юг от разума

На юг от разума

 • Цена: 20.00 лв
  4.48 (135 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Изабела Шопова
  Година на издаване:2016
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 536
Антарктида е най-студеният, най-ветровитият, най-сухият, най-пустинният, най-високият, най-изолираният, най-недостъпният континент. Държи толкова много „най-“ титли, че е абсолютният географски шампион на планетата. Тук духат не какви да е, а най-силните, най-свирепите, най-студените, най-пословично ужасните, най-адските, най-смъртоносните ветрове, които атмосферата на нашата планета е успяла да измисли и осъществи.

И все пак тук, в най-нечовешките условия за живот, създадени от природата, на българската антарктическа база на остров Ливингстън живеят изключителните хора, с които смелата, предприемчивата, изобретателната, неразумната, чаровната Изабела Шопова съжителства в продължение на един месец. Благодарение на тях осъществява една от мечтите си на заклета авантюристка и заедно с тях обикаля по ледената шапка на планетата ни, запознава се с дружелюбните пингвини, с мързеливите тюлени и с една крадлива скуа, мръзне, мокри се, учудва се, възхищава се, удивлява се, изпада в захлас и потрес, но и води любопитни разговори на закуска, дежури по кухня, хапва от специалитетите на своите антарктически „колеги”, пийва животоспасяваща ракия – и описва всичко това със свежото си чувство за хумор, с изключително богатия си речников запас и със забележителния си набор от къде съществуващи, къде измислени думи и конструкции. За да заключи:

В ледената пустош на Южния континент хората намират себе си, Бог, отговори на научните си дилеми и спорове. И на най-стария въпрос на света: „Кой съм аз?“. Тук строят човешка цивилизация от нов тип – безпарична, аполитична, без армия, базирана на взаимопомощ и сътрудничество, цивилизация, чието влияние върху другите човешки култури и общности се увеличава експоненциално с всяка изминала година. С всеки нов филм, фотография и книга от Антарктида.

Включително и с тази, която държите в ръцете си.

Изабела Шопова е автор на две придобили огромна популярност книги „На изток – в рая” и „На запад от рая”, издадени от ИК „Колибри”. През 2015 г. Изабела отново тръгва на път, този път на юг – към Антарктида. Така още веднъж потвърждава думите си, че е инженер по образование, търговец по професия и пътешественик по душа.
Допълнителна информация
Автор
 • Изабела Шопова
 • Поредица
 • Автор Изабела Шопова
  Година на издаване 2016
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 536
  Размери 0.495kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Пътеписи / 
  Код: 0015.01510
  ISBN/Barcode: 9786191509591
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Подир сянката на кондора
  „Подир сянката на кондора" е разказ за едно епично, двумесечно, кошмарно-комично, 6 000-километ..
   

  Цена: 28.00 лв

  Приказки от Горната и Долната земя
  След лепкавата жега на Буенос Айрес тук всичко е чисто, свежо и хрупкаво като прясно изпрани чаршафи..
   

  Цена: 24.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка