XS
SM
MD
LG
XL
 • Морски обреди

Морски обреди

 • Цена(при On-Line покупка): 16.00 лв
3.60 (46 ratings by Goodreads)

Така, струва ми се, става обикновено с хората сред океана, които живеят твърде близо един до друг и затова опознават всички злини под небето.

    В ранните години на XIX век младият британски аристократ Едмънд Талбът отпътува за Новия свят на Австралия на борда на презокеански кораб заедно със стотици други пътници от всякаква класа и произход, събрани заедно от желанието за нова служба или нов живот. За да разведрява своя кръстник обратно в Англия, Едмънд води дневник по време на дългото пътуване.
    Пъстрото общество, сблъсъците на различните класи, дребнавите свади, нарастващото напрежение той описва с ирония и известно високомерие. Тогава един пътник, досадният свещеник Коли, привлича враждебността на моряците, подтикната от агресивното отношение на капитана.
    В мрачното усамотение на корабния търбух нещо се случва - нещо, което запраща свещеника в ада, където срамът е сила, по-смъртоносна от самия океан.

    „Морски обреди” , от автора на  „Повелителят на мухите” , е роман за най-тъмните кътчета на човешката душевност и злото, което се крие във всеки от нас.

Допълнителна информация
Автор
 • Уилям Голдинг
 • Поредица
 • Автор Уилям Голдинг
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Английска
  Оригинално заглавие Rites of Passage
  Страници 214
  Размери 0.360kg (22cm x 15cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 033.2397
  ISBN/Barcode: 9789542825951
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка