XS
SM
MD
LG
XL

Машенка

 • Цена(при On-Line покупка): 15.00 лв
3.67 (46 ratings by Goodreads)
„Машенка“, дебютният роман на Набоков, който сега за първи път излиза на български, е издаден през 1926 г. под псевдонима В. Сирин и екранизиран във Великобритания през 1987 г. от режисьора Джон Голдшмит.

Двайсетте години на XX век. Пансион в Берлин, където неколцина руски емигранти пребивават в сянката на миналото, с бледа надежда за едно неизвестно бъдеще и с тъга и копнеж по прокудилата ги Русия. Ненадейно съдбата поднася скъп дар на потъналия в призрачното ежедневие Лев Глебович Ганин. В снимката на жената на своя съсед, която пристига след броени дни, той съзира лика на първата си любов. В съзнанието му оживяват някогашните сърдечни трепети на фона на идилични картини на родната земя и покълва увереност, че е възможно сияйните дни да се върнат. Ала само за да осъзнае съвсем скоро с болка и горчивина, че онова „там и тогава“ може да съществува единствено в топлите обятия на спомена.

„Машенка“ е изящно изваян носталгичен портрет на изгнаничеството и на любовта в двете й най-силни и ярки проявления – към избраницата на сърцето и към родината.
Допълнителна информация
Автор
 • Владимир Набоков
 • Поредица
 • Модерна класика
 • Автор Владимир Набоков
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Поредица Модерна класика
  Страници 144
  Размери 0.154kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза /  Световна класика / 
  Код: 015.1783
  ISBN/Barcode: 9786190201984
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка