XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!
 • Макс. Всичко на макс

Макс. Всичко на макс

 • Цена: 8.90 лв
  4.19 (142 ratings by Goodreads)
 • Автор:ЮЛКА
  Година на издаване:2012
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 164

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 29.01.2021
   до краен адрес: 29.01.2021 - 31.01.2021
Юлка - Редно ли е да се пише за секс в книгите за тийнейджъри

Съвсем заслужено можем да наречем писателката Юлия Спиридонова привлекателното младо лице на съвременната българска детска литература. Според Юлка да пишеш за тийнейджъри, значи да си техен приятел и да бъдеш искрен с тях. Тя е намерила правилния път към сърцата на младите читатели и неслучайно романите й са най-търсените и най-четените.

Авторката успява ненатрапчиво и неусетно да прокарва внушенията си за това кое е добро, кое е лошо, кое е опасно, кое е неправилно, без да звучи назидателно, а като приятелско споделяне през междучасието.
В романите „Тина и половина” и „Графиня Батори” Юлка проследява живота на две обикновено необикновени момичета в училище, вкъщи, отношенията им с приятелите - живот, изпълнен както със забавни ситуации, така и с тъжни моменти.
След като „уреди” момичетата с полезни съвети, Юлка обръща внимание на мъжката половина в новата си „момчешка книга” –Макс

Всичко на макс!

Баща ми е пич. С него се живее лесно.

Майка ми.... К’во да ви кажа. Без нея сме си по-добре.

Още в детската градина бях магнит за мацки. Джобовете ми не можеха да съберат дъвките и бонбонките, които ми тикаха в ръцете. Всички момичета искаха едно – мен! И така е до днес...

Мога да сваля всяко момиче. Без особени усилия.

Всичко ми е на MAX!!!

Но си имам тайна – страшна тайна...

Ако някой разбере – мъртъв съм!

Но когато си тийнейджър, колкото и да си готин, си имаш проблеми, защото трябва:
- Да разбереш какво искат жените.
- Да не допускаш грешки, защото „милион нещастници ще се кефят адски на всяка твоя грешка. Това е цената да си суперготин.”
- Да намериш момиче (трябва да е лошо момиче), с което да спиш, преди останалите да са разбрали, че си все още девствен.

В романа главният герой изминава дълъг път, изпълнен с драматични, но и комични ситуации, за да стане накрая истински мъж. А за да станеш истински мъж, оказва се, не е задължително да си правил секс на петнайсет. Но е задължително да се влюбиш истински.
Според самата Юлка е нелепо, че у нас се смята за нередно да пише за секс в книгите за тийнейджъри - за разлика от световната юношеска литература, където това е факт от близо четирийсет години, а и повече: „За мен е по-странно, че с годините темата става все по-завоалирана и все повече табу. Най-нелепото е, че именно хората, които се възмущават така усърдно, размятат по къщите си "медицински" списания, имат специални канали на телевизора, да не говорим за онези филми на компютрите им. А аз трябва да се чудя какво да казвам на моите деца (които още са далеч от тийнейджърството), като се върнат от гости и ме питат това какво е, онова какво е, ама защо... Или какво точно правят този чичо и тази леля на билборда пред нас. Искам децата да не смятат секса за нещо мръсно, забранено и дори ужасно. Или пък за нещо смешно. Или че трябва са се случи на всяка цена.
Допълнителна информация
Автор
 • ЮЛКА
 • Поредица
 • Автор ЮЛКА
  Година на издаване 2012
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 164
  Размери 0.210kg (21cm x 15cm)
  Категория Книги /  Детска литература /  Литература за тийнейджъри / 
  Код: 113.269
  ISBN/Barcode: 9789547712867
  Производител: КРЪГОЗОР
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка