XS
SM
MD
LG
XL

Магнитен пъзел - Nanodots black 64

  • Наличност: Изчерпано
Nanodots е конструктор от магнитни сфери с диаметър от 5 mm. Те са произведени от неодим-желязо-борова сплав. Те са създадени, за да може да се пресъздават атомни модели в човешки мащаб, но реално моделите, които може да направите от тях са безбройни.

Сферичките са произведени от неодимова сплав, от която се правят най-силните постоянни магнити в света. Със силата си на привличане могат да вдигнат тежест 1000 пъти по-тежка от собственото си тегло, а магнитното им поле няма да се промени в следващите 20000 години.

Сферичките са прецизно фрезовани до диаметър 5 mm, за да бъдат изобретенията Ви наистина точни.

Магнитите Нанодот са проектирани с идеално съотношение на магнитните сили спрямо размера, така че да позволяват образуването на сложни пространствени и геометрични форми. Стабилността на формата зависи от четири основни фактора: симетрия, плътност, размер и шарка. Симетричните фигури са по стабилни от несиметричните. Плътността на формата се отнася до броя на магнитите на единица площ. Форма с по-висока плътност води до по-голяма стабилност, когато шарката е в съответсвие. Общото правило е, че колкото е по-голяма е формата, толкова тя е по-стабилна. Шарката или схемата на формата може да бъде случайна или фрактал(т.е. повтарящи се основни форми), като фракталните модели обикновено са по-стабилни.

Повърхността е обработена така, че да издържи на многократни удари и корозия. Покритието е антибактериално и може да се мие.

Магнитните топчета се произвеждат от метали, всеки от които има собствени уникални свойства.

Автор
Поредица
Размери 0.100kg (13cm x 5cm)
Категория Пъзели /  Пъзели / 
Код: 0678.00002
ISBN/Barcode: 830491000018
Производител: Nanodots
Напиши ревю
Наскоро разглеждани
Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка