XS
SM
MD
LG
XL
 • Мадам Бовари

Мадам Бовари

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Гюстав Флобер
  Година на издаване:2023
  Език: Български
  Корица: Твърда

„Мадам Бовари, това съм аз.“ казва Гюстав Флобер за своята героиня.

„Мадам Бовари“ е дебютният роман на френския писател Гюстав Флобер, публикуван през 1856 година. Вдъхновен от истинска история, която Флобер прочита във вестника, книгата разказва за героиня, която живее над възможностите си, за да избяга от баналността и скуката на провинциалния живот. Романът днес се смята за шедьовърът на Флобер и едно от най-влиятелните и важни литературни произведения в света.

Ема, страстна мечтателка, израснала във френската провинция, се омъжва за почтения, но скучен д-р Шарл Бовари. Бракът  не оправдава очакванията ѝ, които са подхранвани от сантименталните романи, които Ема чета. Героинята се отдава на катастрофални любовни връзки, за да избяга от себе си, с надежтата да намери щастие. 

Алчнa, заблуденa и егоистичнa, Ема Бовари скандализира читателите от 19 век, но нейният магнетизъм е неоспорим. Една от основополагащите книги на съвременния реализъм, „Мадам Бовари“ е историята за вътрешния живот на една жена, жадна за още толкова много.

Трагичната съдба на Ема завладява читателите с появата на книгата и проивездението на Флобер продължава да вълнува съвременната литература цели 160 години по-късно. Автори като Тургенев и Зола се прекланят пред таланта на Флобер. Книгата вдъхновява литературни титани от ранга на Марсел Пруст, Вирджиния Улф, Джеймс Джойс, Милан Кундера и много други.

Историята на Ема вдъхновява и множество театрални и кино режисьори, които продължават да поставят безсмъртния шедьовър и до днес.


Допълнителна информация
Автор
 • Гюстав Флобер
 • Поредица
 • Автор Гюстав Флобер
  Година на издаване 2023
  Език Български
  Корица Твърда
  Размери 0.400kg
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна класика / 
  Код: 0658.93469
  ISBN/Barcode: 9786197626223
  Производител: НИКЕ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка