XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставаката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!
 • Културна антропология

Културна антропология

 • Цена: 19.90 лв
  4.44 (59 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Ричли Х. Крейпо
  Година на издаване:2000
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 405
Антропологията, както и това, което тя изучава - човечеството - е изключително разнородна дисциплина. Тази разнородност я прави богата и вълнуваща, но наред с това отправя предизвикателство към антрополозите, които желаят да представят на студентите логически издържан и смислен увод. Макар че нито един текст не може да отговори на очакванията на всички преподаватели, смятам, че второто издание на "Културна антропология: разбиране на себе си и на другите" ще даде основните опорни точки в областта, необходими на сериозния студент като част от едно либерално образование. Това са не само факти и теории, но и най-важното: антропологическо отношение на ангажираност към разбирането и оценяването на културното многообразие.

Съдържание и структура. Второто издание на "Културна антропология: разбиране на себе си и на другите" е единен текст. Опитах се да избягна фрагментацията, градейки систематично от едно понятие към следващото. Така покривам широкия диапазон от интереси, които съставляват полето на антропологията.

В съответствие с нуждите на повечето преподаватели на уводните курсове по културна антропология, главите в това второ издание са съсредоточени изключително върху различните аспекти на културата. Изпуснати са главите по физическа антропология и археология, а са добавени нови в отговор на предложенията на читатели и рецензенти на първото издание. Новите глави разработват подробно темите за прехраната, икономиката, политиката, родството, брака и семейството. Другите глави също са променени и допълнени съществено, за да отговорят на задълбочените забележки на рецензентите и на онези, които използваха първото издание в аудиториите.
Допълнителна информация
Автор
 • Ричли Х. Крейпо
 • Поредица
 • Автор Ричли Х. Крейпо
  Година на издаване 2000
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 405
  Размери 0.000kg (28cm x 20cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика / 
  Код: 011.022
  ISBN/Barcode: 9546073644
  Производител: ЛИК
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка