XS
SM
MD
LG
XL

Куб на Рубик

  • Наличност: Изчерпано
Годината е 1974. Мястото? Будапеща, Унгария. Ерньо Рубик, пламенен лектор, професор по архитектура и обожател на геометрията и триизмерните форми, изобретява най-пристрастяващия и перфектен пъзел на всички времена - Магическия Куб (както е бил наречен първоначално). Вече близо 40 години той е най-продаваният пъзел в познатата ни вселена.

Ако сте израснали по времето, когато кубът правеше своя дебют - може би си спомняте, че всяко дете имаше такъв. По това време те бяха в ръцете на всеки ученик, както сега - мобилните телефони. Американските привърженици на конспиративните теории тогава са вярвали, че той е бил тактическо оръжие на източния блок, за да обърква младежите и да ги разсейва от учебния процес. През 80-те всички бяха завладяни от Рубик манията. И ето ни сега - през 21 век - той е все още толкова пристрастяващ със своята сложност и същевременно простота.

Смята се, че най-големият феномен при Куба на Рубик е неговото въздействие върху мисленето. При подреждането му се подобрява пространственото мислене, способността да се "погледне отстрани" дадено събитие и да се предвиждат следващите. Заниманието с кубчето представлява едно чудесно средство за концентрация и медитация, което има и релаксиращ ефект.

Представена за пръв път в края на 2013 година, 40 години след изобретяването на оригинала, тази версия има две основни разлики. Първата е липсата на лепенки за цветовете (които знаем, че при интензивна употреба може да се разлепят). Вместо тях, страните са маркирани с ярки цветни пластинки, вкопани в страните му. Висококачественият материал - стирол, използван в куба, не се драска в процеса на използването му, очакванията са, дори и след продължителна употреба, той да запази първоначалния си вид. Втората иновация е революционен нов механизъм, основан на сфера. Той е проектиран така, че да изключва изпадането на елементи. Нещо повече, дори и при желание, няма да можете да го разглобите. Всичко това не влияе на гладкото въртене на куба.

Важна информация:
- нова технология
- по-бързи движения
- без стикери
- цветове от пластмасови плочки

* кубът не може да се разглобява
* разглобени и счупени кубове не се подменят
* изработени от стирол
* почиствайте с вода и перилен препарат
* пазете далеч от източници на топлина
* за деца над 8 години!
Автор
Поредица
Размери 0.220kg (13cm x 13cm)
Категория Игри и играчки /  Логически пъзели /  Подаръци за деца / 
Код: 0690.00001
ISBN/Barcode: 5998476590055
Производител: RUBIK STUDIO
Напиши ревю
Наскоро разглеждани
Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка