XS
SM
MD
LG
XL
 • Крал на Пепелища

Крал на Пепелища

 • Цена: 17.99 лв
  4.18 (66 ratings by Goodreads)
 • Автор:Реймънд Фийст
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Поредица:Легенда за Огнегривия
  Страници: 448

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 31.05.2024
   до краен адрес: 31.05.2024 - 02.06.2024

Първият том от епичната фентъзи поредица на легендарния майстор и най-продаван автор на „Ню Йорк Таймс“ Реймънд Фийст „Легенда за Огнегривия“ е наелектризиращо сказание за двама младежи, чийто избор ще предопредели съдбата на света.

 Светът на Гарн доскоро се е гордял със своите пет велики кралства. Но сега са останали само четири. Разгромена е Итракия с управляващи легендарните Огнегриви. Всички от фамилията са екзекутирани от Лодавико, безскрупулния крал на Сандура. Огнегривите винаги са били огромна опасност за другите крале, които сега са на ръба на война помежду си. Но според мълвата синът на последния крал на Итракия е оцелял – спасен по време на битка и поверен на квели наскости (Скритите), тайно общество, чиито членове са обучавани да се внедряват и шпионират богатите и могъщите из целия Гарн. Ужасени, че това може да е истина и че детето ще отрасне до зрялост с кървава мъст в сърцето, четиримата крале са обявили огромна награда за главата му.

 В малкото селце Онкон Деклан чиракува за ковач и учи тайните на изработването на митичната „кралска стомана“. Онкон се намира в Съглашението, неутрален район, разположен между две враждуващи кралства. Откакто е обявено Съглашението, районът е съществувал в мир, докато не избухва насилие, когато търговци на роби нападат селото, за да похитят млади мъже и да ги направят насила войници.

 Деклан трябва да избяга, за да отнесе безценното си знание на барон Дейлон Дюмарш, владетел на Маркензас, може би единствения мъж, който може да разгроми Лодавико, краля на Сандура, който вече се е съюзил с фанатичната Църква на Единия, която настъпва по континента, налага крайната си форма на религия на населението и изгаря неверниците на клада.

 Междувременно на остров Коалтачин, трима приятели се обучават в смъртоносните изкуства на шпионаж и убийство: Донти, син на един от най-могъщите майстори на ордена; Хава, сериозно момиче с бойни умения, която може да надвие всеки противник. И Хату – странен, изпълнен с вътрешни конфликти младеж, у когото ярост и хладнокръвие воюват непрестанно чиято коса е с цвета на ярък пламък...

Допълнителна информация
Автор
 • Реймънд Фийст
 • Поредица
 • Легенда за Огнегривия
 • Автор Реймънд Фийст
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Поредица Легенда за Огнегривия
  Страници 448
  Размери 0.410kg (13cm x 20cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Фантастика, Фентъзи, Хорър / 
  Код: 0004.01838
  ISBN/Barcode: 9789546558596
  Производител: Бард
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Застрашена корона
  Фийст непрекъснато ни изумява със способността си да сътворява величествени сцени и герои. СФ Сай..
   4.07

  Цена: 16.99 лв

  Кралица на бурите
      Мрачни и могъщи сили отново застрашават света на Гарн в този втори роман от ..
   

  Цена: 17.99 лв

  Може да ви интересува
  Кралица на бурите
      Мрачни и могъщи сили отново застрашават света на Гарн в този втори роман от ..
   

  Цена: 17.99 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка