XS
SM
MD
LG
XL
 • Последният викингски крал: Конникът на дявола Кн. 2

Последният викингски крал: Конникът на дявола Кн. 2

 • Автор:Ян-Уве Екеберг
  Година на издаване:2022
  Език: Български
  Корица: Мека
  Поредица:Последният викингски крал
  Страници: 352

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 22.04.2024
   до краен адрес: 22.04.2024 - 24.04.2024

Романът се вписва в историческата поредица „Последният викингски крал“, която се превърна в голям хит за почитателите на този жанр в скандинавските страни. Всеки от романите е със самостоятелен сюжет и художествена завършеност.

След смъртта на брат си, крал Олав, Харалд е принуден да потърси убежище в чужбина. Така се озовава в Киевска Рус, където воинските му умения привличат вниманието на княз Ярослав. Той го поставя начело на руската войска, която под командването му постига победи, но самият Харалд си спечелва смъртен враг.

Викингът желае да се прибере у дома, за да си върне кралството, но иска преди това да се ожени за княжеската дъщеря Елисавета, в която се влюбва. Княз Ярослав обаче има условие: за да стане негов зет, Харалд трябва да си спечели слава и богатство.

Харалд знае къде може да се сдобие със слава и богатство: в Константинопол, в личната гвардия на византийския император (варягите). Дългият път дотам обаче се оказва изпълнен с опасности – вражески нападения, робски плен, кръвопролития и сражения… А след срещата с прочута жена воин, която ще го обучи на военно и ездаческо майсторство, той ще се превърне във воина, който всява респект у всички – конника на дявола.

Районите, през които трябва да премине Харалд, крият много опасности и изненади и през XI век са сборен пункт на различни народи: араби, варяги, византийци, появяват се и първите монголски пришълци. Всеки защитава себе си с оръжие и е готов на кръвопролитие. Издръжлив, силен, непоколебим и уверен в реализирането на мечтата си, Харалд преодолява всички препятствия, пред които е изправен. Пленен от хазарите, той печели уважението им и заедно с тях влиза в битка с могъщата византийската армия. Тя обаче побеждава, а оцелелите отвежда в робство.

Смелостта на Харалд впечатлява императрица Зоя, която държи реалната власт във Византия, и пътят му към императорската гвардия е отворен…

„Конникът на дявола“ е изключително увлекателен исторически роман. Реално съществували лица и събития оживяват пред читателя. Сюжетът е изпълнен с динамика, а Ян-Уве Екеберг го прави невероятно вълнуващ, втъкавайки в нишките му любов, омраза, жажда за власт и отмъщение.


Допълнителна информация
Автор
 • Ян-Уве Екеберг
 • Поредица
 • Последният викингски крал
 • Автор Ян-Уве Екеберг
  Година на издаване 2022
  Език Български
  Корица Мека
  Поредица Последният викингски крал
  Страници 352
  Размери 0.350kg (13cm x 20cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Исторически романи / 
  Код: 0164.10964
  ISBN/Barcode: 9786191612451
  Производител: ПЕРСЕЙ
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Последният викингски крал: Чиракът на войната Кн.1
  "Чиракът на войната" е първият роман от историческата поредица "Последният викингски крал", в която ..
   3.74

  Цена: 16.99 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка