XS
SM
MD
LG
XL
 • Компютърна енциклопедия - част 2

Компютърна енциклопедия - част 2

 • Цена(при On-Line покупка): 20.00 лв
Тази книга ви дава най-актуалната информация в областта на компютърните технологии и е авторитетен настолен справочник, с който непременно трябва да разполагате.” /Гордън Мау, главен редактор на списание Maximum PC

Компютърна енциклопедия е стандартът в справочниците за PC хардуер и се използва от огромен брой PC професионалисти и любители по цял свят. В това най-ново 14-то издание легендарният автор Скот Мюлер е добавил най-актуална информация за последните компютърни технологии. Задълбочено и балансирано са разгледани всички ключови PC компоненти: процесори, дъни платки, памети, BIOS, IDE и SCSI интерфейси, дискови, оптични устройства и устройства със сменяеми носители, видео и аудио хардуер, USB, FireWire, свързване към Internet, локални мрежи, захранващи блокове и дори PC кутии. Книгата съдържа още подробен индекс за бърза диагностика на над 250 хардуерни проблема и изчерпателен технически речник.

Компютърна енциклопедия е написана за хора, които ще избират, инсталират, конфигурират, поддържат и ремонтират компютърни системи, използвани от тях или техните фирми. За да правите всичко успешно, ви е необходимо познание, много по-високо от това на средния потребител. Тук ще достигнете това ниво на познание.

Обобщено съдържание на втора част:
- Интерфейсът IDE
- Интерфейсът SCSI
- Принцип на магнитното запаметяване
- Харддискови устройства
- Флопидискови устройства
- Устройства със сменяеми носители с висок капацитет
- Оптични запаметяващи устройства
- Инсталиране и конфигуриране на физически устройства
- Видео хардуер
- Аудио хардуер
- Входно-изходни интерфейси от сериен и паралелен, до IEEЕ-1394 и USB
- Входни устройства.

Скот Мюлер е най-уважаваният и авторитетен хардуерен експерт в индустрията. В своите семинари по поддръжка и ъпгрейд на РС системи е обучил хиляди компютърни професионалисти и любители. От неговата Компютърна енциклопедия вече са продадени над 2,2 милиона копия. Това го превръща в най-четения автор на литература за компютърен хардуер в цял свят, а книгата му – в класика. Скот е водил семинари по всички краища на света и е обучил хиляди технически лица по поддръжка на персонални компютри – в САЩ, Канада, Австралия и Европа. Негови статии се появяват в най-реномираните издания на компютърна тематика. Той е чест гост в различни телевизионни и радио програми.
Допълнителна информация
Автор
 • Скот Мюлер
 • Поредица
 • Автор Скот Мюлер
  Година на издаване 2002
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 720
  Размери 0.800kg
  Категория Книги /  Компютърна литература /  Компютърна грамотност / 
  Код: 016.0153
  ISBN/Barcode: 9789546852328
  Производител: СофтПРЕС ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка