XS
SM
MD
LG
XL
 • Как Сталин и Хитлер създавали свръхчовека

Как Сталин и Хитлер създавали свръхчовека

 • Цена(при On-Line покупка): 16.99 лв

    Дарвин, както е известно, порицал човека, който акуратно изследвал наследствените признаци на конете и кучетата и при това самият той безразсъдно встъпил в брак. Неговият племенник Франсис Галтън, сериозно заинтересован от въпроса за предаване на най-добрите качества на следващите поколения, въвел термина "евгеника" за обозначаване на науката за подобрение на човешкия род.

    Постиженията на учените от Европа, САЩ и СССР по проекта за създаване на "съвършен човек" отишли в сянка заради антихуманните програми на Третия райх. Но самите цели на евгениката влезли във владение на бързо развиващата се медицинска генетика. Успехите на съвременната геномика провокират у съвременниците чувството за могъщество в преобразуването на собствената им природа. Сякаш всички тайни на здравето, дълголетието, на вечния живот ще бъдат разгадани...

    Но така ли е това, и какви опасности се крият по пътя на създаването на безупречния във физически и дори в духовен план човек на бъдещето? На какво ни учи опитът на предшестващите поколения "селекционери"?

Допълнителна информация
Автор
 • Дмитрий Любченко, Олга Грейг
 • Поредица
 • Автор Дмитрий Любченко, Олга Грейг
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 232
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история / 
  Код: 414.319
  ISBN/Barcode: 9786191532063
  Производител: ПАРИТЕТ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка