XS
SM
MD
LG
XL

Как да гледаме и разбираме футбола

 • Цена: 15.90 лв
  3.11 (7 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Рууд Гулит
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Холандска
  Оригинално заглавие:How to Watch Soccer
  Страници: 264
Ако няма как да спечелиш само с футболен талант, трябва да заличиш разликата с други средства – тактика, ментална устойчивост и физическа сила. Всичко се свежда до победата.

    У нас всеки разбира от футбол. Но така ли е наистина? Рууд Гулит е професионалист, който може да научи всеки на нещо. И го прави с обич към най-великата игра, подплатявайки своите наблюдения с безброй примери от мачове в последните години на клубно и национално ниво. Гулит може да ви научи как да „четете” един мач и да разбирате по-добре какво се случва на терена – и дори да предвиждате какво ще се случи в двубоя, който предстои да се изиграе. А защо не и да погледнете с други очи на мачове, които вече сте гледали и които не може да забравите. 

Когато участвам като анализатор, гледам мача по-скоро като мениджър, а не като играч. Много фенове обаче гледат като зрители. Това е естествено, но е разликата между това да гледаш играта и да гледаш топката.

    Първото нещо, на което обръщам внимание, е с какъв състав започват мениджърите. Това веднага ви показва какви са намеренията им и как планират да нанесат удар на другия отбор. Щом мачът започне, вече се гледа дали отборите успяват да изпълнят плана си и доколко другият отбор го е разгадал. От схемата на игра става ясно кой отбор доминира и кой има предимство заради формацията и тактиката. Вече са минали няколко минути от срещата, а още не сте хвърлили и поглед на топката. 

    Докато мачът продължава, аз обръщам внимание на детайлите и търся причините защо нещата са се объркали. Всеки може да види някаква грешка, но въпросът е защо се е стигнало до нея? Къде и защо бъркат отборите? Често пъти вината не е в човека, допуснал грешката, примерно в последния защитник или във вратаря, ситуацията е започнала много по-рано. Не всеки пред екрана може да го забележи. Ето тук трябва да се намеси анализаторът – да покаже неща, които може и да не се набиват в очи, но имат ключово влияние върху развитието на двубоя.
Допълнителна информация
Автор
 • Рууд Гулит
 • Поредица
 • Автор Рууд Гулит
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Холандска
  Оригинално заглавие How to Watch Soccer
  Страници 264
  Размери 0.421kg (23cm x 16cm)
  Категория Книги /  Спорт /  Футбол / 
  Код: 033.2381
  ISBN/Barcode: 9789542825050
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Хладнокръвие и скорост
  Като младеж Денис Бергкамп се е учил от холандския крал на футбола Йохан Кройф. След като преминава..
   4.04

  Цена: 17.99 лв 8.99 лв

  Роналдо срещу Меси
  Кой е по-добър: Роналдо или Меси? Всеки футболен фен има мнение по въпроса.През по-голямата част от ..
   4.00

  Цена: 22.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка